Гледането на зайче вкъщи е съпътствано с взимането на подходящи

...
Гледането на зайче вкъщи е съпътствано с взимането на подходящи
Коментари Харесай

Идеи за отглеждане на зайче

Гледането на зайче у дома е придружено с взимането на подобаващи ограничения при настаняването му в човешкия ни дом. Идеята е по едно и също време да го изолираме от нападателните условия на климата през неподходящите сезони и да го предпазим от възможни хищници. Социализирането е единствено позитивен резултат около това.

Има редица разновидности по какъв начин тъкмо да действаме при настаняването на пухчето вкъщи. Сред тях са стаята за зайчета, клетката или кошарата.

1. Стая за зайчета

Смятаме даването нацяло помещение на домашния любим като най-преимуществената алтернатива за тези, можещи да си разрешат лукса да имат свободна стая. Обикновено това са стаи, употребявани като склад, за посетители, като офис – такива, в които членовете на семейството не се мяркат изключително. В ъгъла на стаята върху попивателна поставка могат да се слагат тоалетния съд, хранилката със сено, купичките за храна и вода. Зайчето ще се радва на свободата да изследва безпроблемно покрайнините си с постепенно или бързо движение. Някои притежатели даже построяват специфични крепости с тунели от картон, с цел да забавляват обичаните ушатковци. Трябва да знаете, че зайчетата са обществени животни и в случай че дълго време бъдат изолирани в обособена стая без никакво внимание, ще се почувстват тъжни и изоставени.

2. Кошара

Общо взето става въпрос за заварден регион от стаята, където зайчето се разхожда свободно и има всичко нужно към себе си. Това е най-предпочитаната алтернатива за множеството притежатели, които са лимитирани от към пространство, само че не желаят да затварят животното в клетка. Кошарите са лесни за пренасяне при потребност. Бъдете сигурни, че оградката е задоволително висока, с цел да не може зайчето да я прескочи.

3. Заешка резиденция

 Идеи за развъждане на зайче

По-сръчните и изобретателни притежатели могат да се пробват сами да устроят завладяващо жилище за любимците си. Сред разрешените за потребление материали са дърво, метал, остарели мебели и други В никакъв случай не добягвайте до тел, защото е лесна за изгризване и съставлява евентуална заплаха. При създаване на летвите/решетките имайте поради дистанцията сред тях – направете го колкото се може по-минимално, с цел да избегнете заклещвания. Можете да закупите от интернет готово съединени кафези за предпазване с няколко отделения и да развихрите въображението си по-нататък.

4. Клетка

Последната за предпочитане алтернатива е клетката. Тя обезпечава относително малко или съвсем незначително пространство за вашето зайче и несъмнено предлагаме да преосмислите горните варианти преди този момент, когато настанявате пухчето у дома. Следвайте приказката „ колкото повече, толкоз по-добре “. Зайчето има потребност от място за бягане, спане, хранене, тоалетна, а клетката е всички тези три неща вкупом, като първото е меко казано невероятно. Стъклените терариуми с причина не се употребяват за развъждане на зайчета, защото не обезпечават нужната въздушна циркулация.

Най-добрата алтернатива за вас е тази, която е приспособена по отношение на домашните ви условия и финанси и по едно и също време не е лишила зайчето от нищо. Всичко останало е въпрос на въображение.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР