Гледането на телевизия така, между другото, докато работим, разсейва повече,

...
Гледането на телевизия така, между другото, докато работим, разсейва повече,
Коментари Харесай

Работа на компютър и гледане на телевизия едновременно? Не става!

Гледането на телевизия по този начин, апропо, до момента в който работим, разсейва повече, в сравнение с сме считали. И в случай че някой мисли, че е в положение да разпредели дейно вниманието си сред екраните на тв приемника и компютъра и да приема и обработва качествено информациите от двата източника, съществено се заблуждава, написа Obekti.bg.
Американско изследване сподели, че разконцентрирането е доста по-голямо от предстоящото. Учени от Бостън Колидж оповестяват, че няколкото десетки участници в техния опит пренасочили вниманието си 120 пъти единствено за половин час, или на всеки 14 секунди, като даже не осъзнавали това. Самите участници считали, че са прехвърляли погледа си едвам 15 пъти. Компютърът се оказал по-атрактивен и задържал вниманието в 68% от времето, само че разграничено на доста дребни порции.

Резултатите са значими за децата, които постоянно учат на пуснат тв приемник, за продуктивността на работещите в офиси и за специалистите по маркетинг, които се пробват да задържат вниманието на клиентите. А в опита изобщо не е включен резултатът от използването на мобилни телефони, акцентират създателите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР