Гледаме на докладите на Държавния департамент на САЩ сериозно, както

...
Гледаме на докладите на Държавния департамент на САЩ сериозно, както
Коментари Харесай

Зарков: Има още какво да се направи по високите етажи на властта, ще предложим отново антикорупционния закон

Гледаме на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати съществено, както гледаме и на отчетите на Европейска комисия, както гледаме на неоправдателните решения на Европейския съд по правата на индивида и както би трябвало да погледнем съществено на аспирациите на нашия български народ. Това сподели служебният правосъден министър Крум Зарков в студиото на „ На фокус “ по Нова телевизия.

В отчета са показани проблеми, които нашите институции са разпознали, съобщи той. „ Търси се парламент, който да ги реши. Има още какво да се направи по високите етажи на властта ”, съобщи Зарков.

Затова ще предложи още веднъж на Министерски съвет антикорупционния закон, който беше импортиран и в предишното Народно заседание.

Той посочи, че с въпросните отчети и глобите по „ Магнитски ” Съединени американски щати пази личния си интерес. „ Те нямат право да се месят в политическите процеси в България, само че имат значение ”, посочи министърът.

Приемането на механизъм за надзор над основния прокурор не е самоцел. „ Той самичък по себе си няма да реши всички проблеми на правосъдната система, само че той доби символност. Голяма част от смисъла той закупи поради мощната съпротива против него “, разяснява Зарков.

Той съобщи, че споделя позицията на президента Румен Радев по отношение на присъединяване на България в общата европейска поръчка за снаряди за Украйна. „ Бих апелирал да се отнасяме по-сериозно с тази тематика, нищо, че сме в избори ”, сподели Зарков.

Зарков отхвърли да има външен напън върху страната ни за даване на военна помощ на Украйна. „ Министерският съвет, който е длъжен от Народно събрание, даде помощ по лист – това, което е допустимо, след което подготви в допълнение съглашение, което би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, което изисква за всяка последваща помощ да бъде взимано мнението на Народното събрание. То е в съгласие и с украинската страна “, изясни Зарков.

Той съобщи, че последните промени в Изборния кодекс са затруднили доста изборния развой.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР