Гледах как министърът на икономиката и индустрията Стоянов говори за

...
Гледах как министърът на икономиката и индустрията Стоянов говори за
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: След лошата Нинова индексът на тържищните цени веднага тръгна нагоре!

Гледах по какъв начин министърът на стопанската система и промишлеността Стоянов приказва за уволнения, назначения, бордове, оръжия… До него непретенциозно се понакиприл сътрудника Данчев: като че не е бил заместител на „ неприятната “ Нинова съвсем 8 месеца, а стои като че ли и той е спуснат с парашут от самолета… Дори отговаряше за процеса по присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, стопиран с едно от първите решения на новия кабинет.

Това написа до Епицентър. бг Димитър Маргаритов, някогашен зам.министър на стопанската система и промишлеността и ръководител на Комисията
за отбрана на потребителите.

Писмото му продължава по този начин:

" И продължих да внимавам: току-виж кажат нещо и за потребителите… Но не – в действителност още в третия час на настоящето ръководство стана ясно, че тази тематика не стои на дневен ред.

Лошото е обаче, че още на третия ден показателят на тържищните цени потегли нагоре, след няколко месечен резистентен спад. Тръгна, тъкмо както през октомври предходната година. Винаги е по този начин, когато си мислиш, че нещата ще вървят от единствено себе си или си решил, че имаш по-важна работа от някаква си потребителска отбрана.

Или пък може би умишлено скриваш тематиката, тъй като няма по какъв начин да пропуснеш постигнатото от екипа на Корнелия Нинова – единственият от седемте министри, с които съм работил, сложил отбраната на потребителите като централна тематика и то освен на думи: задоволително е да споменем недопускането на двойна индексация на мобилните услуги, затегнатия надзор за преодоляване на психозата на цените на олиото и горивата през март и април, законопроекта за прекъсване произвола на колекторите, действителното въвеждане на ограниченията с нулевото Данък добавена стойност за хляба и брашното, възбраната на райския газ.

И да не забравяме – съгласно Евростат през месец май България беше преди всичко по промишлен растеж в Европейски Съюз.

Е, сътрудници: нищо неприятно няма да стане, в случай че се наложи да отчетете тези обстоятелства в името на спокойствието на българските жители, всички те и консуматори. Защитавайте ги, макар дребното време, с което разполагате! Имате добра основа ".

Димитър Маргаритов

Бивш зам.министър на стопанската система и промишлеността и

ръководител на Комисията
за отбрана на потребителите

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР