Глазгоу Рейнджърс спечели първата си шампионска титла на Шотландия от

...
Глазгоу Рейнджърс спечели първата си шампионска титла на Шотландия от
Коментари Харесай

Чакането приключи! Рейнджърс отново е шампион на Шотландия

Глазгоу Рейнджърс завоюва първата си шампионска купа на Шотландия от 2011-та година насам, откакто през днешния ден триумфът им стана формален поради нулевото тъждество на огромния съперник Селтик като посетител на Дънди Юнайтед.

Феновете на "сините " от Глазгоу нарушиха всевъзможни COVID-19 ограничавания и забрани и се събпаха зад стените на стадион "Айброкс през вчерашния ден ", с цел да честват успеха на своите с 3:0 над Сейнт Мирън, която ги приближи на точка от купата. Ако Селтик беше победил през днешния ден, то тържествата щяха да бъдат отсрочени най-малко за една седмица. Но на стадион "Танадайс Парк " гостите имаха тотална доминация, насочиха 25 удара по посока вратата на Дънди Юнайтед, само че решителните домакини не разрешиха да падне гол.

Така Рейнджърс е на върха с 88 точки от 32 мача, с 20 повече от Селтик и към този момент публично са притежатели на своята 55-та купа, като водят с четири в генералната борба против съгражданите си.

Шест минути след началото на мача в Дънди почитателите на Рейнджърс опънаха транспарант над стадиона, на който пишеше: "Можете ли да ни видите в този момент? 55 трофеи!, а стюардите на домакините трябваше да потувашат и някои запалени и хвърлени ракети на стадиона.

Титлата би трябвало да постави завършек на тъгите и неприятната организация в Рейнджърс, който разгласи банкрут през 2012-та година и трябваше да смени комерсиалното си сдружение, след което да влезе в администрация и да рестартира живота си от четвърта лига.

В третата си година като управител звездата на Ливърпул от близкото минало Стивън Джерард най-сетне завоюва жадуваната купа и прекъсна серията на Селтик. Все отново двата тима ще имат още един пряк конфликт за достойнството си на 21-и март, когато е последното издание за сезона на "Old Firm Derby ".
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР