Главнокомандващият Радев и министърът на отбраната да дойдат в НСТова,

...
Главнокомандващият Радев и министърът на отбраната да дойдат в НСТова,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Предоставянето на оръжие е риск за въвличане на България като страна във войната

Главнокомандващият Радев и министърът на защитата да дойдат в Народно събрание
„ Това, което се случва от сутринта в Народното събрание, е безусловно невиждано и скандално. Без решение на председателски съвет, без разискване въобще, разбираме в залата, че ръководителят на Народното събрание внася изключителна точка - гласоподаване на отчета на министъра на защитата и контракт за даване на оръжие за Украйна. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.
По думите ѝ това надали е най-важното решение, което би трябвало да вземе Народното събрание в този момент. „ Заради това решение отпаднаха доста по-важни точки за българския народ, като приходи, гласоподаване на безвъзмездни учебници, бюджетните закони, данъчните закони “, уточни тя и добави: „ Всички от сътрудниците се кълнат, че най-важното нещо за България в този момент е да приемем бюджета и законите по Плана за възобновяване и резистентност. Но вършат тъкмо противоположното. Перфектен образец за политическо двуличие. “
Нинова уточни, че се е откроила “коалицията на войната “, която поддържа това решение - ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Демократична България “, “Продължаваме смяната “ и “Български напредък “.
“Продължаваме смяната “ взривиха света по време на гласуването на Изборния кодекс с изказванието, че е взето непрозрачно решение, по тъмни доби, че не е най-съществен този закон, а през днешния ден показват тъкмо противоположното. Късно нощес са взети решения от комисиите - външна и на защитата. Нито са изтекли периодите, нито има отчети, които да преглеждаме. Въпреки това изключителна точка се включва “, съобщи възмутено Нинова и дефинира всъщност този въпрос като опасност за България за взимане на страна във войната. „ Ние желаеме мир и решение на въпроса по дипломатически път “, посочи тя.
За водача на Българска социалистическа партия е шокиращо, че съвещанието ще бъде закрито. „ Украинската страна разгласи обществено какво желае. Министърът на защитата отговори, че дава оръжие по този лист. Цял свят афишира какво оръжие дава на Украйна - и всички европейски страни, и Съединени американски щати - какво дават и какъв брой коства. Какво постанова в България това да бъде закрито съвещание? Едно само нещо - да не разбере българският народ какво вършат. Ето това е решение на мрачно, по тъмни доби, прикрито “, разкри тя.
От Българска социалистическа партия упорстват за няколко неща и ръководителят на левицата уточни кои са те: „ Първо - съвещанието да бъде намерено. Министърът на защитата да разсекрети листата на оръжията, които предоставяме. Да не се крие от българския народ какво се разисква и да се знае доста ясно кой каква страна заема по този въпрос.
Второ - призовахме президента, като главнокомандващ, да пристигна и да участва на това съвещание. Той се разгласи срещу това решение, даже назова “Демократична България “ военолюбци, попита ги дали ще отидат на фронта. Защо неговото държавно управление през днешния ден прави това? “, попита Нинова.
„ Категорично сме срещу и по процедурни въпроси, и всъщност на решаването на въпроса. Предоставянето на оръжие е риск за замесване на България като страна във войната “, приключи Корнелия Нинова.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР