Главният юрисконсулт на район "Подуяне" в Столичната община е арестувана

...
Главният юрисконсулт на район "Подуяне" в Столичната община е арестувана
Коментари Харесай

Хванаха юрисконсулт от Столична община с 10 000 лева подкуп

Главният юрист на регион "Подуяне " в Столичната община е задържана за приемане на рушвет.

Това оповестиха от Софийската градска прокуратура. Задържана е Лилия Геринска. Тя била хваната през вчерашния ден с 10 000 лв..

Жената взела парите против приспособяване на публични поръчки. Лилия Геринска ще бъде арестувана за период от 72 часа.

Операцията е била извършена взаимно с ГДБОП.

Полицейските дейности са подхванати през вчерашния ден от чиновници на ГДБОП по формирано досъдебно произвеждане против шеф на дирекция от Столична Община, регион „ Подуяне “ за взимане на рушвет в общ размер от 15 000 лв., оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Ръководният чиновник е началник-отдел от Столична Община, открита е за приемане на рушвет „ с цел да наруши свои служебни отговорности. Поръчката се развива в период от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена през вчерашния ден, е 10 000 лв., като обвинената е получила 5000 лв. за същата социална поръчка.

Сумата е предадена от представител на сдружение, спечелило публичната поръчка. Срещу арестуваната ще бъде повдигнато обвиняване. Наказанието, което е планувано в Наказателен кодекс, е до 8 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 лв..

По делото са налице доказателства и за други публични поръчки, за които длъжностното лице е получавало парични суми, само че поради късия интервал от време, анализът и повдигането на тези обвинявания предстоят идните дни.

В процеса на работа по случая са открити контакти на служителката с представители на сдруженията, които са печелили публичните поръчки, като връзката посред им е била много дейна. Служителката ще бъде арестувана за период от 72 часа, следва внасяне на делото в съда, сподели ръководителят на СГП Зорница Русинова.

Сигналът за корупционни дейности бе получен в ГДБОП през октомври предходната година. Образувано бе досъдебно произвеждане против управителния.

С осъществената интервенция де развалила взаимно преференциална за двете страни договорка, като участниците не са били наясно, че договорката се следи.

Въпросната служителка работи в Община „ Подуяне “, а договорката се реализира в кв. "Овча купел ".

"По случая беше употребен целият набор от опциите на СРС-та ", посочи шефът на ГДБОП.

Той добави, че занапред следва работа по обстоятелствата, открити посредством тях, само че са налице нужните данни и доказателства за формиране на досъдебното произвеждане.

"Заради бързия процес на случая през вчерашния ден, организирахме бърза акция за задържане на двамата – служителката и предалия подкупа, който в следствие свидетелства ", съобщи още Ивайло Спиридонов.







Снимки: Министерство на вътрешните работи
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР