Главният технически директор на Фейсбук Майк Шрьопфер обеща да подобри

...
Главният технически директор на Фейсбук Майк Шрьопфер обеща да подобри
Коментари Харесай

Британският парламент заплаши да призове Зукърбърг официално

Главният механически шеф на " Facebook " Майк Шрьопфер даде обещание да усъвършенства прозрачността на мрежата по време на четиричасов разпит от английския парламент и разкри нови ограничения, които тя планува, с цел да се оправи с операциите на публичното мнение.

Депутатите обаче не останаха удовлетворени. " Дясната ръка на Марк Зукърбърг, за който бяхме уверени, че може да показа възгледите му, не съумя да отговори на доста характерни и детайлни въпроси за бизнес практиките на " Facebook ", съобщи ръководителят на медийната комисия Деймиън Колинс, представен от Би Би Си. Той посочи, че ще изискат писмени отговори от Зукърбърг, само че в случай че те не ги задоволят, комисията " ще го призове официално ".

В писмените си показания, изпратени преди събитието, той изясни, че организациите, които желаят да разпространят политически реклами, към този момент ще би трябвало да преминат през развой на авторизация и известията им ще би трябвало да включват информацията кой заплаща за тях. Това би трябвало да се случи до юни, посочи той, а компанията приготвя и по-нататъшни ограничения, в това число етикети за политическите реклами и наличен за претършуване списък. По думите на основния механически шеф политическите реклами са дребен % от цялата реклама в обществената мрежа.

Шрьопфер се извини за грешката с маниера на основателя на обществената мрежа Марк Зукърбърг, който изрази същите усеща пред американския Конгрес неотдавна. Зукърбърг обаче отхвърли молбата на английските депутати да се яви пред тях и не е реагирал на апела на Европейския парламент да даде пояснения в Брюксел.

Социалната мрежа призна, че данните на близо 87 млн. души може би са били употребявани непозволено от консултантската компания " Кеймбридж аналитика ", с цел да повлияят на изборите в Съединени американски щати през 2016 година Шрьопфер обаче избягваше да дава отговор в детайлности, базирайки се на течащите следствия във Англия, написа организация " Ройтерс ". Близо 1 млн. британци с сметки във " Facebook " може да са потърпевши от " Кеймбридж аналитика ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата с "Фейсбук " (41)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР