Главният специалист на САЩ по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи се

...
Главният специалист на САЩ по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи се
Коментари Харесай

Антъни Фаучи се извини за намека, че Великобритания е прибързала с ваксината

Главният експерт на Съединени американски щати по инфекциозни болести Антъни Фаучи се извини за намека, че английските управляващи са прибързали с разрешението на ваксина против Covid-19, като съобщи, че има " голямо доверие " на регулаторните органи на Англия.

Д-р Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, провокира дискусия с предходно изявление, в което съобщи, че английските регулатори не са работили " толкоз деликатно ", колкото американската Агенция за храните и медикаментите. Снощи Фаучи посочи какво е желал да каже - че американските управляващи работят друго от английските си сътрудници, а не, че работят по-добре от тях, единствено че не се изразил вярно.

" Имам огромно доверие в двете научни общности и в регулаторните органи в Обединеното кралство и всеки, който ме познава персонално или познава връзките ми с тях в продължение безусловно на десетилетие, знае, че това е по този начин ", сподели Фаучи.

Англия стана първата западна страна, която позволи всеобща приложимост на ваксина, когато регулаторите дадоха незабавно утвърждение за артикул на Pfizer/BioNTech. Критици намекнаха, че английските регулатори са предпочели бързината пред подробното и деликатно изследване на данните за сигурността и ефикасността на имунизацията.

Д-р Фаучи отхвърли това изказване. Той сподели, че американският регулатор е заставен да работи по-бавно поради високата степен на песимизъм към имунизациите в Съединени американски щати. Ето за какво американският регулатор преглежда всички сурови данни от Pfizer/BioNTech " по метод, който не би могъл да бъде по-бърз ". Според Фаучи Агенцията за храните и медикаментите ще се нуждае от още една седмица, с цел да приключи прегледа си, само че в последна сметка и в Съединени американски щати, и Англия ще се стигне до един и същи извод: имунизацията е безвредна и ефикасна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР