Главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, написа

...
Главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, написа
Коментари Харесай

Секретарят на президента Радев удари в земята „Промяната“: Отиват си!

Главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, написа изострен коментар в обществената мрежа, обвързван със свалената от власт партия „Продължаваме промяната“.

Ето какво твърди той във Facebook:

„ Промяната “ пристигна с непросветеност, ще си отиде и с такава. Мнозинството от „ Продължаваме промяната “, Демократична България, „ ИТН “ и Българска социалистическа партия отхвърлиха да компенсират българската промишленост както за дълготрайната рецесия с цените на електрическата енергия, по този начин и в кратковременен аспект с цените и недостига на природен газ (митичните танкери на Киро не престават да липсват).

„ Извинението “ на ръководещите в оставка е, че във Фонда за енергийна сигурност не са трансферирани милиардите от облагата от експорт на електрическа енергия на АЕЦ „ Козлодуй “ и другите държавни експортьор от Български енергиен холдинг.

Тоест, депутатите от Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България споделят на българската промишленост и общество, че държавната поддръжка до края на годината изчезва, производствата се оставят на произвола на ориста, тъй като министрите от същата тази четворна коалиция в оставка не са си свършили работата в изпълнителната власт.

И резултатът ще е всеобщ. Не просто ще се задълбочи десетпроцентовия срив в енергийно интензивната промишленост, само че цените в магазините ще се покачат за крайния консуматор, т.е. инфлационният напън върху така и така отслабващата потребителска кошница ще се усили. Бизнесът ще бъде оставен с единствен инструмент за оцеляване – всеобщо повдигане на крайните цени.

И цената за управническата непросветеност на „ смяната “ ще бъде платена от всеки един български жител. От джоба му.

Без даже и да се повдига въпросът, че дейностите на ръководещите няма да обиден единствено предприятията, а ще ударят лечебни заведения и учебни заведения, детски градини и театри, музеи и обществени заведения, църкви и манастири!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР