Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков

...
Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков
Коментари Харесай

Главният секретар на ММС Асен Марков участва в откриването на Световния пробег на мира

Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков взе присъединяване в откриването на Световния пробег на мира. Международната щафета започва от Националния стадион " Васил Левски " в София и за пет дни ще премине през 11 градове в България, след което ще се насочи към Гърция като част от 7-месечна обиколка на 48 страни в Европа. Това е най-мащабната и продължителна всеобща демонстрация, отдадена на мира. У нас тя се организира от организацията с нестопанска цел Peace Run в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

" В Древна Елада войните са спирали, когато е имало олимпийски игри, в чест на спортистите, които се състезават. Още тогава спортът е помагал за реализиране на мир. Благодаря на всички участници в Пробега на мира и на медиите, които ще го отразят, тъй като с помощта на тях от ден на ден хора могат да видят, че спортувайки ставаме по-добри ", съобщи Асен Марков.

 Снимка 342540
Източник:

Организаторите на Пробега връчиха на основния секретар на ММС документ и дарове в символ на признателност за поддръжката при организацията на събитието.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова възпламени факела, който ще бъде носен от интернационална щафета с български участник при прекосяването в страните от Балканския район. Тя бе една от четирите персони, които получиха специфична премия за факлоносец от уредниците за персоналния си образец. Със същото отличие бяха удостоени някогашният волейболист от националния тим Евгени Иванов-Пушката, носителят на четири олимпийски медала по спортна гимнастика Йордан Йовчев и световноизвестният музикант Теодосий Спасов.

На тържественото разкриване бе показано видео обръщение от Дейвидсън Хепбърн, президент на ЮНЕСКО (2009 - 2011 г.), който поздрави България с първото домакинство на откриването на Пробега на мира. Координаторът на Пробега за Европа Девашишу Торпи също изрече признателност на всички, които вземат участие и спомагат за провеждането на събитието.

 Главният секретар на ММС Асен Марков откри интернационалния боксов шампионат „ Странджа “
Главният секретар на ММС Асен Марков откри интернационалния боксов шампионат „ Странджа “

Надпреварата се организира в столичната зала " София "

Световният пробег на мира сплотява радетели за мир от всички краища на света. През годините факелът е бил в ръцете на известни персони от разнообразни сфери на публичния живот като Нелсън Мандела, Далай Лама, папа Йоан Павел ІІ, майка Тереза, Мохамед Али, Михаел Шумахер, Карл Люис, Арнолд Шварценегер, Пол Макартни и други Пробегът се провежда в България за първи път през 1997 година

Горящият факел се предава от ръка на ръка, от човек на човек, от нация на нация, свързвайки и вдъхновявайки обособени хора, общности и страни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР