Главният редактор на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, която

...
Главният редактор на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, която
Коментари Харесай

Симонян: Все едно Киев изпраща повиквателните

Главният редактор на съветската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, която е корав покровител на Кремъл, изрази яд, че въоръжените сили РФ изпращат повиквателни до неверни хора.
" Вчера публично беше оповестено, че мобилизацията не важи за постоянните и вечерните студенти. Днес от военните комисариати споделят, че „ това се отнася единствено за наборните, а не за мобилизираните “. Съобщено беше, че може да бъдат набирани редови войници до 35-годишна възраст, а се изпращат повиквателни на 40-годишни. Вбесяват хората, като че ли преднамерено или от завист. Като че ли повиквателните са били изпратени от Киев ", написа Симонян в " Телеграм ".

Малко по-късно Симонян прикани да й изпращат " всички КОНКРЕТНИ случаи на НЕЗАКОННИ дейности по готовност ". " В момента към мен и другите наши момчета идват хиляди сигнали на мобилизирани. Изпратете детайлности: цялостно име, година на раждане, служил - не е служил, коя работа за военна регистрация и регистриране и в какво, съгласно вас, е незаконността на военната работа. "  След това Симонян стартира да разгласява съответни случаи.

Във военкоматите пристигнали майки на 43-годишни мъже, получили повиквателни. Според указа на съветския президент Путин, редниците и сержантите, които ще бъдат мобилизирани, би трябвало да са не по-възрастни от 35 години и да имат военен опит, офицерите - не по-възрастни от 55 години.  " Никой не приказва с тях, безусловно! Никой не дава информация, всички са груби. Казаха, че просто няма задоволително хора до 35 години. Изпратиха едно момче - има майка неработоспособен, живее самичък с майка си. Един чака здравно удостоверение, че има язва на стомаха. И зле виждащи, и с очила, и с заболели стави... "

Повиквателна получил главният режисьор на Ярославския спектакъл Волковски, който е на 56 година

В населено място от градски вид Таловая, Воронежска област, началникът на администрацията и военната работа служба без призовка се опитвал да мобилизира 41-годишен редови войник. Мъжът не е взел участие във военни дейности, той се грижи за неработоспособен от 1-ва група.

Във Волгоградска област е мобилизиран 63-годишен подполковник от запаса с диабет и мозъчна исхемия. Въпреки поставените диагнози здравната комисия го признава кадърен за работа.

Според изказването на Министерството на защитата руснаците, които непрекъснато се грижат за член на фамилията или неработоспособен от I група, не подлежат на готовност. Но в региона на Калуга беше мобилизиран 24-годишен човек, който самичък се грижи за болна стара баба (той няма родители). 

Министерството на защитата съобщи, че измежду нужните военни специалности има длъжности, които могат да бъдат заемани от дами (например медицински работници), само че потребността от такива експерти е минимална. Но в това време дамите се активизират, макар обстоятелството, че имат малолетни деца. И по този начин, във Владимир службата за военна регистрация и регистриране изпрати призовка до кардиолог, който самичък отглежда двама малолетни. Жената към този момент е откарана в образователното отделение в град Ковров. По думите й с изключение на нея в поделението има още три мобилизирани дами. 

Служителите на военно-промишления комплекс не подлежат на готовност. В Ленинградска област обаче е изпратена призовка на Николай К., чиновник на Ленинградския машинален цех " Карл Либкнехт ".

Не се съблюдава алинеята за възбрана за активизиране на постоянни студенти. Според известия в медиите, студент Артем С., който към момента не е служил в армията, е бил мобилизиран във Владимирска област. Сега той е в подготвителния център в Ковров. Подобни нарушавания са регистрирани на Сахалин и в Бурятия.

Антон Юриевич М., актьор на оркестъра на НГАТОиБ, карал срочна служба в Централния боен оркестър на Министерството на защитата, Москва, във военната си брошура се води като „ музикант ”. Без да е минал здравна комисия, му е връчена призовка за 26.09.2022 година В момента той към този момент е на 35 години. По-лошото в тази ситуация е, че той е със строшен гръбнак и с изкуствени прешлени. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР