Главният редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева е осъдила сайтовете

...
Главният редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева е осъдила сайтовете
Коментари Харесай

Главният редактор на Клуб Z осъди Блиц и Пик

Главният редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева е осъдила уеб страниците " Блиц " и " Пик " поради обидни и клеветящи я изявления, уронващи положителното ѝ име, заяви изданието на Джамджиева.

Двете издания би трябвало да ѝ заплатят по 10 000 лв. плюс законните лихви от 2016 година, когато са направени изявленията, както и разноските по делото. Въпрос за обява в " Блиц ", която след това е препечатана от hashtag.bg и " Пик ". Собствениците на " Хаштаг " са сключили извънсъдебно съглашение и са платили обезщетение още преди две години.

" Блиц " и " Пик " обаче са наказани на две инстанции. Софийският градски съд е удостоверил решението на районния, че изявленията са нанесли неимуществени вреди на Джамджиева, в това число здравословни такива. Техните оправданията им, че просто са употребявали " колоритен език ", което не било наказуемо, са избрани от съда като несъстоятелни.

По време на делото нито един от очевидците на двата уеб страницата не можа да потвърди обидните им изказвания. Клуб Z оповестява, че в границите на делото е направено самопризнание пред съда, че работещите в наказаните издания нямат процедура да ревизират достоверността на " информацията ", която разгласяват, което не дава отговор на никакви журналистически стандарти.

" Не подминавайте сходни изявления. Освен, че клеветите и обидите им нараняват, те шокират и наскърбяват околните, приятелите и сътрудниците ни. Не бива да им разрешаваме това. Съдете ги! Не им позволявайте да развиват възприятие за безотговорност. Тези така наречен медии може да ги заболи, единствено в случай че им бръкнеш в джоба “, разяснява Светлана Джамджиева, представена от Клуб Z.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР