Главният редактор на иранския информационен портал Amad News Рухолла Зам

...
Главният редактор на иранския информационен портал Amad News Рухолла Зам
Коментари Харесай

Бесят ирански журналист за шпионаж?

Главният редактор на иранския информативен портал Amad News Рухолла Зам е бил наказан на гибел посредством обесване, съобщи ТАСС.

Магистрати в Ислямската република са признали журналиста за отговорен в шпионаж. Според обвиняването Зам е събирал разследваща информация, която е продавал на съответните служби в Съединени американски щати, Франция и Израел. Според съда основният редактор е бил приет за отговорен и в противоправителствена активност.

В Иран ще екзекутират мъж, упрекнат в шпионаж за Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад

"Заради това съдът е определил най-строгото наказване, планувано от законодателството на нашата страна – гибел посредством обесване. Решението може да бъде обжалвано ", това е показал представител на правосъдното министерство на близкоизточната страна.

Зам е бил задържан в Техеран от чиновници на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война на 14 октомври по обвинявания в шпионаж и опит за насилствена смяна на конституционния строй.

Мъжът е станал прочут в страната си и отвън нея с изявленията, свързани с митингите в Иран през 2017 – 2018 година Тогава доста поданици на Ислямската република бяха излезли по улиците, с цел да изразят своето неодобрение от икономическите проблеми и корупцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР