Главният прокурор Сотир Цацаров определи новия вътрешен министър Младен Маринов

...
Главният прокурор Сотир Цацаров определи новия вътрешен министър Младен Маринов
Коментари Харесай

Сотир Цацаров определи Младен Маринов като отличен професионалист

Главният прокурор Сотир Цацаров дефинира новия вътрешен министър Младен Маринов като " отличен експерт ". Обвинител номер едно беше изслушан в парламентарната комисия за противопоставяне на контрабандата. Той изиска промени в Наказателния кодекс, с който незаконното произвеждане на цигари да стане закононарушение, тъй като, става известно, в този момент не е. Така, съгласно основния прокурор, ще се пресече основаването на противозаконни заводи за цигари като тази в Карнобат.

Сотир Цацаров съобщи, че няма да дава политически оценки, само че не можел да не оцени професионализма на Младен Маринов, с който през последните години работели дружно в всекидневен, даже ежечасен контакт. Обвинител номер 1 разяснява, че президентът има право на мнение, само че той не споделя оценката му за досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Сотир Цацаров, основен прокурор: " Този човек първо има достолепие, второ този човек е експерт. Не споделям, че той ще бъде отличен политик, разлика сред експерт и политик има. Но професионализмът би трябвало да бъде почитан и професионализмът не би трябвало да бъде обречен за дребни политически сметки ".
Пред депутатите от комисията за противопоставяне на контрабандата Цацаров съобщи, че търсенето на наказателна отговорност за по този начин наречените " незаконни " заводи за цигари е задача с нараснала компликация за прокуратурата и проверяващите.

Законът преследва единствено държането и продажбата на цигари без бандерол и прокурорите са принудени да търсят малки врати при обвиняванията за данъчни закононарушения и проведена незаконна група. Главният прокурор акцентира и компликацията при доказването на продажбата, защото тези покупко-продажби се правят на четири очи и не могат да се документират. Сотир Цацаров предлага тези проблеми да се решат с промени в Наказателния кодекс

Сотир Цацаров, основен прокурор: " На първо място въвеждане на наказателна отговорност за произвеждане на акцизни артикули без бандерол, на второ място термина " продава " да се размени с " популяризира под каквато и да е форма. И на трето място да криминализирате приготовлението за произвеждане на такива акцизни артикули без бандерол. "
Главният прокурор предлага да се разиска и концепцията за въвеждане на регистрационен или лицензионен режим за производството на цигари, което ще разреши да се управлява вноса и търговията с машини за тази активност. По мотив откритата фабрика в Карнобат, която се свързва с Миню Стайков стана ясно, че прокуратурата ще изиска запор на имуществото на предприемача и на сина му Стайко.

Съдът пък към този момент е запорирал парцелите и сметките на фамилия Арабаджиеви. Сотир Цацаров разяснява още, че за екстрадицията на Митьо Очите от Турция се чака единствено съвещанието на съда в Истанбул и изрази неразбиране, че към този момент над три години няма решение за изгонването на Цветан Василев от съда в Белград.

Сотир Цацаров, основен прокурор: " С риск да бъда укорен ще кажа следното - за мен то е резултат на напълно различен тип въздействие и то е политическо въздействие. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР