Главният прокурор Сотир Цацаров нарече пиар молбата на Цветан Василев

...
Главният прокурор Сотир Цацаров нарече пиар молбата на Цветан Василев
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Молбата на Цветан Василев за закрила от САЩ е пиар

Главният прокурор Сотир Цацаров назова пиар молбата на Цветан Василев към Съединените щати за протекция.

Преди седмица някогашният банкер потърси от Вашингтон помощ по закона „ Магнитски “, който пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция.

Според Центъра за световно ангажиране на някогашния губернатор Бил Ричардсън, заел се със случая „ Василев “, и Сотир Цацаров носи отговорност по закона „ Магнитски “.

Всеки има право да се пази както желае, изясни Цацаров. Според него обаче, тактиката на Цветан Василев е да се крие от закона.

„ Някак си е малко необичайно да приравняваме Цветан Василев до Сергей Магнитски. Цветан Василев не е герой против корупцията в международен мащаб. Цветан Василев е дезертьор от правораздаването и правораздаването ще се произнесе във връзка с него. Но отново споделям, законът „ Магнитски “ в съответния случай се употребява само и единствено за повдигане на звук “, разяснява Цацаров в Каварна.

Всеки обособен случай по закона „ Магнитски “ се преглежда от управляващите, които се занимават с корупция от целия свят, само че не и от съд.

Пред bTV Мики Бергман от Центъра на губернатор Ричардсън изясни, че основният прокурор носи отговорност по този закон: „ Като основен прокурор, той е веществен участник в многото каузи против господин Василев. Не знам доколко това е известно, само че всякога, когато случаи на Василев са излизали отвън рамките на българския съд, както когато се разглеждаше делото против брачната половинка му в Швейцария, те са били отхвърляни от съда. Това е образец пред интернационалната общественост, че има нещо неправилно в българската правосъдна система “.

--> Той чака казусът да се реши до 9 месеца.

Обвинител номер едно бе безапелационен, че не се тормози, в случай че лобистите и юристите и Цветан Василев го посочат като извършител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР