Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред български журналисти в Брюксел

...
Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред български журналисти в Брюксел
Коментари Харесай

Цацаров: Депутатите да променят закона, ако не им харесва ареста

Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява пред български публицисти в Брюксел задържането на кмета на регион "Младост " в София Десислава Иванчева, съобщи "Дарик ", базирайки се на Българска телеграфна агенция.

"Законът е подобен, вие го творите ", обърна се той към народните представители и изключително към тези, отправили рецензии към акцията в центъра на българската столица. "Ако считате, че нещо в нашите дейности е неправилно, а аз смятам, че те са в сходство със закона, разполагате със законодателна самодейност - променете закона. Критикувайки нас, че съблюдаваме закона, който вие създавате, в действителност критикувате себе си ", обърна се той към депутатите.

"Колегите от прокуратурата и антикорупционната комисия си свършиха работата. За подмятане, за провокация, и дума не може да става ", разяснява Цацаров. Въпросът по кое време да бъде осъществено самото задържане е бил напълно в оперативната преценка на наблюдаващите прокурори. Самият развой на предаването на парите е много дълъг, има много история преди самото задържане, която е документирана по съответния ред, добави той.

"Вярно е, че бяха изложени тези в цялостен прорез с действителното състояние по досъдебното произвеждане - като това за върнатите пари; за това, че парите са били предадени от изнудваното лице, да съобщи подкупа надалеч преди те да са били поискани. Доброто е, че следва правосъден развой. Сигурен съм, че сътрудниците от профилираната прокуратура ще приключат много бързо това досъдебно произвеждане и в правосъдната зала ще стане ясно какъв брой от тези неща граничат с действителността и какъв брой са цялостна фикция ", добави основният прокурор.

"Що се отнася до самото задържане, главната рецензия беше обвързвана с продължителното наличие на обвинената на мястото, където се извършваше огледът. Моите почетения към всички, които изрекоха правни, политически тези и тези, гранични с научната фантастика, само че обслужваха техните политически ползи ".

"Да се съсредоточим върху обстоятелствата, да пропуснем страстта и изключително спекулата. Прочетох, че това е първа стъпка към прокурорска тирания - отчайващи нелепости. Такъв е законът и той се съблюдава. Не мисля, че въпросът "Иванчева " е изолиран в работата на прокуратурата. Той е първият в общото взаимоотношение сред прокуратурата и комисията (за битка с корупцията - бел. кор) ", съобщи Цацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР