Главният прокурор Сотир Цацаров изнесе информация в Комисията за борба

...
Главният прокурор Сотир Цацаров изнесе информация в Комисията за борба
Коментари Харесай

От прокуратурата изнесоха информация за производството на контрабандни цигари у нас

Главният прокурор Сотир Цацаров изнесе информация в Комисията за битка със сивата стопанска система и контрабанда по отношение на последните акции против фабриките за произвеждане на незаконни цигари, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Ще разделя ревюто си на 3 елементи - механически благоприятни условия, на заключения и най-после ще дефинирам това, което ние предлагаме като промени в законодателството.
Фабриката в Карнобат е била оборудвана с два мощни генератора, които са подсигурили непрекъсната работа на фабриката. Те са работити единствено на електричество, което е било подавано от тези генератори. Трудно е било да се откри, че там се прави някаква промишлена активност, сподели Цацаров и добави, че в Тутракан, Горна Оряховица и Сапарева баня са открити всевъзможни машини за произвеждане, пълнене и пакетиране на цигари.

Освен на поточни линии, машините са и мобилни, т.е. те могат да се местят и са се местили в Испания, Германия, Полша, Гърция. Но за България мога да потвърдя, че машините са извънредно съвременни, с цялостна самостоятелност на производството, с поточни линии, добави основният прокурор.

Както виждате, става въпрос за сериозен индустриален потенциал и цялостна самостоятелност на работата. На фона на това предлагаме да бъдат прегледани някои хрумвания за законодателството. Първото ни предложение е изпълнителното действие да бъде разшилено - който създава и популяризира артикули без бандерол.
На второ място - диференциране на наказателната отговорност, т.е. да има по-голяма наказателна отговорност за произвеждане на акцизни артикули без бандерол. На трето място бихме желали терминът продава да се размени с популяризира. Говорим за разпространяване под каквато и да е форма. С други думи, да се криминализира производството на такива артикули без бандерол, както и приготовленията за произвеждане, изясни в детайли Цацаров.

Трябва да се регистрира и нещо друго. Върху главния пазар за производството на машини за произвеждане на цигари липсва всевъзможен надзор. Именно тези машини за първопричината. Тук е хубаво да бъде въведен някакъв регистрационен режим за произвеждане, търговия и преработване на машини за директно произвеждане на цигари. Цигарите се вършат от тютюн, само че в България се вършат от машини и би трябвало да знаете, че има голям пазар за продажба на такива машини. Ето за какво би трябвало да се следят тези машини, в противоположен случай всички тези феномени и акции, които вършим, ще продължат да се повтарят, приключи основният прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР