Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев приеха

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев приеха
Коментари Харесай

Цацаров и Гешев се срещнаха с представители на Дружество "Традиция"

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев одобриха представители на Национално Дружество „ Традиция”.

Повод беше акция на ГДБОП, подпомагана от работа Контрол на общоопасни средства, при която бяха конфискувани старинни оръжия на няколко места в страната.
Дружество „ Традиция ” провежда шествие поради конфискуването на оръжията им ГДБОП и Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) направиха обиск на 15 адреса и иззеха над 120 оръжия
В разследване на координираните дейности бяха иззети 56 оръжия и 900 единици муниции на седем места в цялата страна. Акцията е общоевропейска и е под шапката на Европол.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изясни, че интервенцията не е била ориентирана към Дружество „ Традиция”, а към инспекцията на съответни сигнали.
Конфискуваните оръжия: Защо Министерство на вътрешните работи иззе пушки, употребявани за исторически възстановки Тези оръжия стрелят с муниции като черен барут и оловен патрон, които не подлежат на надзор
„ Част от тестваните лица са от управителния съвет на „ Традиция”. При огромна част от сигналите не са установени нарушения”, добави той.

В същото време обвинител номер едно на България разгласи, че поддържа родолюбивите начинания на сдружението. Именно „ Традицяи” десетилетия наред провежда възстановки на значими исторически събития от нашата история.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР