Главният прокурор, отговорен за заповедта за арест на руския президент

...
Главният прокурор, отговорен за заповедта за арест на руския президент
Коментари Харесай

Международният наказателен съд: Заповедта за арест на Путин е доживотна

Главният прокурор, виновен за заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин, издадена от Международния углавен съд (МНС), съобщи пред кореспонденти, че тя ще продължи да бъде годна, даже откакто войната на Русия против Украйна завърши, съобщи ДПА. 

" Няма период на отминалост за военни закононарушения ", съобщи пред радио Би Би Си основният прокурор на МНС Карим Хан. Хан добави, че това е бил един от правилата на трибунала за военни закононарушения в Нюрнберг след края на Втората международна война.

" Физически лица – където и да се намират в света – би трябвало да осъзнаят, че законът съществува и че с властта идва отговорността ", сподели още основният прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него, заповедта за арестувани ще бъде анулирана едвам когато Путин се изправи пред съда и съдиите приключат делото.

Междувременно, представител на министерството на външните работи на Китай съобщи, че съдът би трябвало " да схване справедлива и почтена позиция " и " да почита имунитета на държавните глави според интернационалните закони ". Съдът би трябвало да упражнява пълномощията си " благоразумно и в сходство със закона " и политизацията и двойните стандарти би трябвало да се заобикалят, добави представителят.

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел съобщи в Брюксел, че в случай че президентът Путин реши да посети която и да било страна от подписалите съглашението на Международния углавен съд, то той ще бъде задържан.

" Знам, че Русия не признава неговата пълномощия ", съобщи Борел пред кореспонденти, само че добави:

" Ако президентът Путин посети една от над 130-те страни, които са подписали това интернационално съглашение, то той ще бъде задържан във всяка една от тях. И това би трябвало да се вземе поради доста съществено, тъй като можем да преговаряме за каквото и да било, само че това решение на съда остава годно и е тук. Тоест, президентът Путин ще бъде задържан, в случай че посети повече от 130 страни ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР