Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд заяви, че ще подаде

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд заяви, че ще подаде
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ заплаши с оставка заради намесата на Байдън в делото на Тръмп

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд съобщи, че ще подаде оставка, в случай че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от него да предприеме ограничения за следствие на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

По време на изявление за предаването 60 Minutes на CBS Гарланд сподели, че не поддържа контакт с президента или неговата администрация по отношение на следствието на някогашния президент. Той означи, че Байдън в никакъв случай не се е опитвал да се намеси в процеса на следствие.

„ Уверен съм, че намесата на Байдън няма да се случи… И в случай че се наложи, бих подал оставка. Но няма смисъл да се случва нещо сходно “, отговори основният прокурор на въпрос за възможната му реакция на Предложението на Байдън да предприеме дейности по следствието на Тръмп.

Гарланд също акцентира, че всички прокурори от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са безпристрастни. „ Те не разрешават на партийните съображения да играят каквато и да е роля в решенията им “, сподели Гарланд.

По-рано каналът NBC News заяви, базирайки се на източници, че някогашният президент Доналд Тръмп ще участва на две правосъдни съвещания в Ню Йорк тази седмица като част от делото за машинация.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс по-рано съобщи, че Тръмп е надценил цената на активите си от 812 милиона $ на 2,2 милиарда $ в продължение на 10 години. Тя счита, че Тръмп е прибягнал до сходна машинация, с цел да получи заеми за построяването на голф курорт в Маями, хотел във Вашингтон и хотел в Чикаго.

През 2022 година Джеймс заведе дело за 250 милиона $ против Тръмп, неговите деца и свързани компании по съмнение в машинация и погрешно показване. Главният прокурор също изиска съдът да забрани на Тръмп и децата му да оглавяват компании или корпорации в Ню Йорк и да аплайват за заеми към финансови институции в щата за пет години. Джеймс също изиска от съда да забрани на Тръмп и свързаната с него компания Trump Organisation да купуват недвижими парцели в Ню Йорк за пет години.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg