Главният прокурор на Република България Иван Гешев участва в Международния

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев участва в Международния
Коментари Харесай

Гешев участва в Международен антикорупционен форум в Киев

Главният прокурор на Република България Иван Гешев взе участие в Международния антикорупционен конгрес „ Клептокрация и противозаконни финансови потоци “, който се организира в Киев, Украйна. Форумът бе под патронажа на госпожа Ирина Венедиктова – основен прокурор на Украйна.

Основен фокус на срещата бе противодействието на корупцията по " високите етажи на властта " и финансовите закононарушения, както и нуждата от действието на профилирани структури за гарантиране успеваемостта на следствията на този тип незаконни действия. Засегнати тематики в полемиката бяха методите за следене и секване на противозаконното финансиране, конфискацията на добито по незаконен метод имущество и активи.

В събитието участваха основни прокурори и магистрати от страни от Централна и Източна Европа, ръководители на профилирани съдилища и прокуратури по противопоставяне на корупцията в Украйна, Денис Монастирски - вътрешен министър на Украйна, правосъдният министър на страната Денис Малюска, ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Онлайн във форума се включиха и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, президентът на Евроджъст Ладислав Хамран и представител на ОЛАФ. Сред участниците бяха и представители на Съвета на Европа, Международната асоциация на прокурорите, неправителствени организации и академичната общественост.

Представителите на обособените прокуратури разискаха спецификите на съответните законодателни системи в подтекста на нуждата от използване на сложни и взаимни подходи в провеждането на трансгранични следствия.

Акцент в полемиките бяха и провокациите пред проверяващите и правоприлагащите органи за битка против корупционни и финансови закононарушения в подтекста на бързоразвиващата се цифровизация и навлизащите на пазарите нови механизми за разплащания като криптовалутите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР