Главният прокурор на Република България Иван Гешев свиква Общо събрание

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев свиква Общо събрание
Коментари Харесай

Иван Гешев свиква Общо събрание на прокурорите

Главният прокурор на Република България Иван Гешев привиква Общо заседание (ОС) на прокурорите за избор на членове на Висшия правосъден съвет (ВСС), което ще се организира в две поредни съботи на 19.09.2020 година и 26.09.2020 година

Събранието е свикано на съображение член 29а, алинея 2 от Закона за правосъдната власт по отношение на член 16, алинея 4, изр. второ от Закона за правосъдната власт и Заповед на основния прокурор от 02.07.2020 година, при съблюдаване условията написани в Правилата за осъществяване на избор на членове на Висш съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, признати с решение на Пленума на Висш съдебен съвет от 2016 година.

Магистратите ще могат да издигат кандидатури за нов член на Висш съдебен съвет като подават предложенията си в деловодството на Висшия правосъден съвет не по-късно от два месеца преди първата събота на провеждането на събранието (17.07.2020 г.), дружно с писменото единодушие на претендента. Те ще бъдат обявявани дружно с претекстовете и имената на предложителите на интернет страницата на Висшия правосъден съвет в период до три дни от постъпването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР