Главният прокурор Иван Гешев ще направи в петък изявление по

...
Главният прокурор Иван Гешев ще направи в петък изявление по
Коментари Харесай

Иван Гешев ще направи в петък обръщение към нацията

Главният прокурор Иван Гешев ще направи в петък изказване по Българската национална телевизия, заяви публичната медия.

Той ще се възползва от правото, което му дава член 52 от Закона за радио и телевизия. Текстът гласи, че право на послание по Българска национална телевизия и БНР имат президентът, шефът на Народното събрание, министър председателят, ръководителят на Конституционния съд и " тримата огромни " в правосъдната власт - основният прокурор и шефовете на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. 

До момента представителите на правосъдната система, както и шефът на Конституционен съд, не са се възползвали от тази опция.

В последните дни тече процедура по премахване на Гешев във Висш съдебен съвет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР