Главният прокурор Иван Гешев разкри, че разпространените от прокуратурата записи

...
Главният прокурор Иван Гешев разкри, че разпространените от прокуратурата записи
Коментари Харесай

Коментар на Иван Гешев пред БНР за разпространените от прокуратурата записи

Главният прокурор Иван Гешев разкри, че публикуваните от прокуратурата записи на диалози, в които се допуска, че взе участие президентът Румен Радев, са събрани при следствие на Спецпрокуратурата, обвързвано с компания, която прави доставки за армията за стотици милиони левове през годините.

Гешев уточни в изявление за БНР, че в хода на следствието от ДАНС са употребявали специфични разследващи средства, изготвили са материални доказателства и са ги изпратили на наблюдаващите прокурори. На 22 януари те са установили, че евентуално президентът беседва с командващия Военно-въздушните сили Цанко Стойков и са спрели наказателното произвеждане.

Гешев чака Конституционният съд да се произнесе по питането му за имунитета на президента. Главният прокурор счита, че съгласно него няма недосегаеми хора и безспорни имунитети, само че в случай че Конституционният съд излезе с такова решение, прокуратурата ще се съобрази с него.
Иван Гешев - основен прокурор: Има следствие на Специализираната прокуратура, което е с предмет и размер, разнообразни от показаното в медиите. Касае се за една компания, която е контрагент на Министерство на защитата и изобщо на въоръжените сили за разнообразни доставки за стотици милиони през годините. В хода на това следствие ДАНС в един миг са експлоатирали СРС. На 22-ри януари наблюдаващите прокурори установяват, че евентуално президентът приказва с лицето Цанко Стойков.   Прокуратурата пусна диалози, поради които Гешев пита за имунитета на Радев Прокуратурата пусна диалози, поради които Гешев пита за имунитета на Радев
Съдържанието на диалозите разкрива, че са във връзка инспекция на КПКОНПИ във връзка с брачната половинка на президента Десислава Радева. Наблюдаващите проку...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР