Главният прокурор Иван Гешев призова членовете на Пленума на Висшия

...
Главният прокурор Иван Гешев призова членовете на Пленума на Висшия
Коментари Харесай

Гешев към ВСС: Подкрепете диалога на институциите

Главният прокурор Иван Гешев прикани членовете на Пленума на Висшия правосъден съвет за поддръжка на междуинституционалния разговор, спазването на върховенството на закона и ценене на разделянето на управляващите. Това Иван Гешев направи при започване на съвещанието на Пленума, отдаден на приемането на Позиция на Висш съдебен съвет за институционална реакция, във връзка невижданата офанзива против независимостта на правосъдната власт от последните дни.

Главният прокурор разяснява, че приемането на декларацията не е изложение на поддръжка към прокуратурата, нито офанзива против другите управляващи в страната. Самият Иван Гешев разгласи, че няма да взе участие в гласуването и в дебата, тъй като се явява страна в тази ситуация. Той прикани още членовете на Висш съдебен съвет да гласоподават по разбиране и да не политизират дебата.

В изявлението си основният прокурор Иван Гешев уточни: “Tова е държавническият метод и Пленумът следва да го одобри. Не може всички проблеми в страната да се трансферират на правосъдната власт. Отговорност носят и другите управляващи, според от функционалната си подготвеност.”

След къс спор, препоръчаната от Прокурорската гилдия декларация, бе призната с гласовете на 12 от членовете на Висш съдебен съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР