Главният прокурор Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения
Коментари Харесай

Гешев поиска отстраняване от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКС

Главният прокурор Иван Гешев изиска отстраняването от служба на обвинявания в безчинство прокурор от Върховната касационна прокуратура. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще се произнесе след две седмици, съобщи БНР.

Вчера Софийският градски съд отхвърли да задържи за непрекъснато под стража прокурор Георги Асенов.

Обвинението на Асенов е за безчинство и заличаване на непозната движима движимост при спор сред него и охранители в плевенска болница.
Арестуваха върховен прокурор поради непочтено държание в болница Магистратът е блъснал със служебната си карта охранител в лицето, Гешев дефинира държанието му като неприемливо
Според арбитър Емил Дечев следствието против магистрата е водено преднамерено, а събраните доказателства са единствено в поддръжка на обвиняването. Затова и той разпореди прокурорът да бъде неотложно освободен от ареста.

От Софийската градска прокуратура оповестиха, че ще стачкуват определението пред Апелативния съд и отхвърлиха следствието да се води преднамерено. Обявиха, че не престават да събират доказателства и че те ще бъдат показани пред съда на 14 юли.
Съдия Дечев за глобата на Съединени американски щати за арбитър Миталов: Обидно е непозната страна ни споделя кой е подкупен Вероятно не сме създали задоволително да решим нашите проблеми и се стига до това да ни ги показват, посочи съдията
А преди да вземе решението си дали да в профил краткотрайно от поста прокурор Георги Асенов, Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще му даде опция да показа документално мнение или да се яви пред правосъдните кадровици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР