Главният производител на самолети Airbus очаква да намали зависимостта си

...
Главният производител на самолети Airbus очаква да намали зависимостта си
Коментари Харесай

Airbus ще намали покупките на руски титан

Главният производител на самолети Airbus чака да понижи зависимостта си от съветските доставки на исполин до няколко месеца, съобщи основният изпълнителен шеф на Airbus Defence & Space Майкъл Шьолхорн, представен от Ройтерс.

Съобщава се, че компанията е разширила доставките на жизненоважния метал от различни експортьори в опит да избегне доставките от Русия като част от по-широките наказания на Европейски Съюз против страната.

" По отношение на титана сме в развой на обособяване от Русия. Това ще бъде въпрос на месеци, а не на години ", съобщи Шьолхорн на брифинг за устойчивостта на компанията, като добави, че планът за диверсификация от съветски източници е " в цялостен ход "

Въпреки това изпълнителният шеф означи, че узаконяването на нови снабдители е " относително комплициран развой ", поради строгите разпореждания на аерокосмическата промишленост.

" Но това ще се случи ", добави той.

Компанията е нараснала покупките на исполин от Съединени американски щати и Япония, като в същото време изследва някои нови благоприятни условия за доставка, оповестиха източници от промишлеността пред организацията, като прибавиха, че узаконяването на нови снабдители в сходство със строгите стандарти за авиационна индустрия може да отнеме години.

Засега Airbus към момента закупува избран % съветски исполин, само че очевидно сме на път да станем самостоятелни от него ", признава Шьолхорн.

От началото на военната инвазия на Москва в Украйна в края на февруари Европейски Съюз неколкократно разшири и стегна съществуващите наказания против Русия. Блокът забрани износа за Русия на артикули и технологии, употребявани в авиационния и галактическия бранш, най-много на самолети и аварийни елементи за тях.

През април основният изпълнителен шеф Гийом Фори прикани Брюксел да не блокира вноса на исполин от Русия, заявявайки, че глобите върху стратегическия метал ще навредят на аерокосмическата промишленост и надали ще навредят на съветската стопанска система.

През юли медиите оповестиха, че Европейски Съюз е отхвърлил предложение за налагане на наказания на съветската компания VSMPO-Avisma, най-големия производител на исполин в света, откакто то е било отхвърлено от Франция и други страни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР