Главният преговарящ на Европейския съюз по въпроса за напускането на

...
Главният преговарящ на Европейския съюз по въпроса за напускането на
Коментари Харесай

ЕС предупреди Лондон, че има 13 седмици за завършване на преговорите за Брекзит

Главният договарящ на Европейския съюз по въпроса за напускането на Англия Мишел Барние предизвести през днешния ден Лондон, че разполага с 13 седмици за реализиране на съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи 80 на 100 от обсъжданите текстове в подготвяното съглашение са утвърдени и от Европейски Съюз, и от Англия. Той означи, че на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз е било препотвърдено единството на страните от Общността във водените договаряния. Европейската комисия е показала оценката си за нужните дейности, ако договореност не бъде реализирана.

Дебатът във Англия не е приключил, както се вижда, сподели Барние. " Открити сме за всевъзможни оферти, стига да бъде допустимо да бъдат в действителност приложени. Трябва да бъдем подготвени за всякакво развиване ", предизвести той. Барние означи, че най-спорният въпрос остава уреждането на граничния режим сред Ирландия и Северна Ирландия.

Предвижда се през октомври Европейският съвет да оцени хода на договарянията и в случай че те са сполучливи, да позволи продължение на диалозите за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз, както и въвеждане на временен период преди същинската разлъка. По искане на Лондон и с единогласие държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз могат да удължат преговорния период, който изтича наесен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (227)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР