Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние предупреди британските министри

...
Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние предупреди британските министри
Коментари Харесай

"Безоблачна търговия" след Брекзит е невъзможна

Главният договарящ на Европейския съюз Мишел Барние предизвести английските министри и бизнес, които приканват за безоблачна търговия с Европейския съюз след Брекзит, че сходно нещо е невероятно, оповестява организация Ройтерс.

На европейски бизнес конгрес в Брюксел Барние уточни, че избраните от Лондон така наречен " червени линии " във връзка с бъдещите търговски връзки значат, че Англия явно ще напусне единния пазар и единния митническия съюз, до момента в който само членуването и в двете разрешава актуалните " безпроблемни " търговски съглашения, предава БНР.

Освен това Мишел Барние съобщи, че отводът на Европейски Съюз да даде непълен достъп до единния си пазар и настояванията за надзор върху стандартите на единния пазар, се схващат изцяло от Обединеното кралство.

Чувал съм, че някои хора във Англия настояват, че може да се напусне единния пазар и в това време да се запазят всичките му преимущества. Това обаче не е допустимо, акцентира основният европейски договарящ.

Чувал съм, че някои хора в Обединеното кралство настояват, че може да се напусне единния пазар и да се сътвори нов митнически съюз, за ​​да реализира " безоблачна търговия ", само че и това е невероятно, добави той.

Времето лети, уточни Барние, наблягайки, че времето ще бъде лимитирано за подписване на договорка по развода, защото Англия би трябвало автоматизирано да излезе от Европейски Съюз на 31-ви март 2019 година. Той означи, че е подготвен да се оправи с възможен крах на договарянията и с непостигане на договорка, само че това би било нездравословно, изключително за Англия, като европейският договарящ не вижда рационално опрощение за сходен сюжет.

Според него почтена и обективна договорка е доста по-добра от това да няма договорка, обръщайки по този метод известната фраза на английския министър председател Тереза ​​Май, че неналичието на договорка е по-добро от неприятна договорка.

Мишел Барние също по този начин прикани за реализиране на бързо единодушие по предпочитаните въпроси в договарянията, стартирали през предишния месец, с цел да се сътвори " климат на доверие ", тъй че комерсиалните договаряния да могат да стартират допустимо най-скоро. Обръщайки внимание на бизнеса да се приготви за Брекзит, той акцентира, че каквато и да бъде реализирана договорка, тя ще има " обилни последици ". Той прикани както европейският, по този начин и английският бизнес да се приготвят интензивно за Брезкит, в това число и за вероятно непостигане на договорка.

Търговските връзки със страна, която не принадлежи на Европейския съюз, явно включват търкания, сподели Барние, цитирайки вероятни проблеми на трансграничните търговци по отношение на налог върху добавената стойност (ДДС) и нуждата целият импорт в Европейски Съюз на животни и скотски артикули да бъде тестван на границите.

Именно тези въпроси провокират особена угриженост в Ирландия, като фермерите и от двете страни на бъдещата нова граница на Острова сред Обединеното кралство и Европейски Съюз се притесняват от съществени проблеми при търговията. Барние повтори готовността на Европейски Съюз да даде приоритет при договарянето на граничните въпроси на Ирландия, като водачите на всичките страни се опасяват от така наречен " твърда " граница, която може да подкопае нестабилния мир в английската Северна Ирландия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР