Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние е получил

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние е получил
Коментари Харесай

ЕС даде зелена светлина за ключова “тунелна фаза от преговорите за Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние е получил утвърждението на страните членки да ускори договарянията за Брекзит с Англия . Това оповестиха дипломати в Брюксел, представени от " Гардиън ".

* " Тунелните договаряния " ще се проведат преди срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица.
 Макрон: Брекзит е “британска вътрешна криза”, Лондон е виновен
Макрон: Брекзит е “британска вътрешна рецесия ”, Лондон е виновен

Брекзит е английска вътрешна рецесия, а не европейска рецесия

Източници разкриха, че посланиците на страните членки на Европейски Съюз са дали зелена светлина за ускорение на договарянията с вяра да се договорят изискванията преди срещата на върха идната седмица.

Все още не са разкриват детайлности за последното предложение на премиера Борис Джонсън към Европейски Съюз.

Ирландският министър председател Лео Варадкар съобщи, че в този момент диалозите с Лондон може да се насочат към " тунелната фаза " от по-интензивни разисквания на детайлите на вероятно съглашение.
 Брюксел призна, че на този стадий не вижда съглашение за Брекзит
Брюксел призна, че на този стадий не вижда съглашение за Брекзит

Лондон не би трябвало да не помни, че Европейският парламент би трябвало да утвърди всяко съглашение за Брекзит

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предизвести, че в случай че Джонсън не показа оферти до края на деня , няма късмет за съглашение за Брекзит. Но Туск акцентира, че има " позитивни сигнали " за възможен пробив.

В същото време Барние и английският министър за Брекзит Стивън Баркли организираха среща в Брюксел, която е траяла съвсем два часа и половина на работна закуска в централата на Европейската комисия . Те са разискали опцията за възобновяване на договарянията въз основата на последните оферти на Лондон.
 Мирише на боязън: Англия ще има ли задоволително тоалетна хартия след Брекзит?
Мирише на боязън: Англия ще има ли задоволително тоалетна хартия след Брекзит?

Джонатан Едуардс попита министри за какъв интервал от време ще стигнат запасите от тоалетна хартия

" Бъдете търпеливи ", прикани Барние пред публицисти след края на срещата. " Брекзит е като нанагорнище на планина . Необходими са зоркост, увереност и самообладание ", добави той.

Говорител на Европейската комисия разяснява, че Барние ще запознае посланиците и евродепутатите с развиването на диалозите.

Мишел Барние организира градивна среща със Стивън Баркли тази заран, разгласи представител на Комисията.

Британското държавно управление има мощно предпочитание да стартира " тунелни " договаряния с Комисията за разискване на детайлите на съглашение.

Ако Барние се съгласи с Варадкар, че съдържателната среща с Джонсън е " задоволителна да се разреши обновяване на договарянията в Брюксел ", това би било огромен триумф за английското държавно управление.

Спорните точки са : английското държавно управление упорства да има митническа граница на остров Ирландия, а също по този начин приемане на механизм за продобиване на демократичното единодушие на Северна Ирландия да продължи да извършва разпоредбите на Европейски Съюз на единния пазар за стоките.

Дъблин твърди, че няма да одобри спомагателни инспекции и надзор , които могат да доведат до две територии с митнически инспекции. Предложенията на Лондон за единодушието на Северна Ирландия се преглеждат като право на Демократичната юнионистка партия да наложи едностранно несъгласие дали Северна Ирландия да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз.

След диалозите Варадкар и Джонсън излязоха с общо известие, че двамата водачи могат да " намерят път към допустимо съглашение ".

*Пробив на договарянията сред Англия и Европейски Съюз за Брекзит може да докара до началото на по този начин наречените интензивни " тунелни " договаряния. Жаргонът е употребен от The Irish Times. Журналист попитал представител на Европейската комисия къде е тунелът, той дал отговор: " Тунелът не е място, а положение на духа ". С жаргона се има поради интензивни договаряния, при които приключването на информация е минимално. Преговорите се водят от дребна група договарящи при цялостна загадка, няма конференции и издание на документи, което значи, че предложенията и контрапредложенията не се разкриват, в случай че не изтекат в общественото пространство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР