Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че
Коментари Харесай

Барние: Трудно, но все още е възможно споразумение за Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че " мъчно " може да бъде подписано съглашение с Лондон, само че " към момента е допустимо тази седмица ", написа " Гардиън ".

Барние срещна европейските министри за напредъка на договарянията за Брекзит на Съвета по общи въпроси, който координира подготовката за съвещанията на Европейския съвет.

Пред публицисти преди срещата Барние акцентира: " Нашият екип работи крепко. Тази работа се ускори през уикенда и през вчерашния ден, тъй като даже и да бъде мъчно сключването на съглашение - още по-трудно, да бъда почтен - към момента е допустимо тази седмица ".

" Все още е допустимо да се реализира съглашение. Очевидно е, че всяко съглашение би трябвало да работи за всеки, за цяла Англия и за целия Европейски съюз. Нека да прибавя, че е време да превърнем положителните планове в юридически текст ", означи още той.

" Ройтерс " оповестява, базирайки се на европейски дипломатически източници, че Барние е декларирал пред Съвета по общи въпроси, че последните оферти на Англия не са задоволителни. Той отбелязал, че до края на деня би трябвало да бъде реализирано съглашение за юридическия текст, с цел да бъде подписано съглашение до срещата на върха тази седмица.

Ако няма съглашение през днешния ден, Барние ще предложи на 27-те страни членки договарянията да продължат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР