Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, академикът на

...
Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, академикът на
Коментари Харесай

Начинът на живот – основната причина за рак

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, ученият на Руската академия на науките Андрей Каприн описа за факторите, влияещи върху развиването на рака.
Той означи, че генетичните фактори са причина за към 15% от онкологичните случаи, само че разновидностите, свързани с възрастта и метода на живот, имат по-голямо значение. По-специално лекарят уточни, че тютюнопушенето усилва риска от заразяване с голям брой типове рак 30 пъти, а алкохолът усилва рисковете още повече.
" Изглеждате като генетично здрав. И тогава внезапно се появява рак на белия дроб, рак на пикочния мехур... Тогава се обяснява, че имате неприятни привички ", изясни онкологът.
Той добави, че тялото ще може да се „ възвърне “ чак 10 години откакто човек се откаже от тютюнопушенето, предава и РИА Новости.
Каприн приказва и за ролята на възрастта, отбелязвайки, че след 65 на всеки пет години броят на клетъчните разновидности се усилва с 10%, което имунната система към този момент не е в положение да сдържа, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР