Главният офис на фондация Международна награда на херцога на Единбург:,

...
Главният офис на фондация Международна награда на херцога на Единбург:,
Коментари Харесай

Наше момиче с кралска награда - специално изсечена монета

Главният офис на фондация " Международна премия на херцога на Единбург:, разположен в кралския палат Уиндзор, награди Румяна Ашкова от Смолян. Благодарственото писмо и специфична възпоменателна монета, изсечена от Кралския монетен двор, са изпратени от принц Едуард – наследник на принц Филип, херцога на Единбург.

По случай стогодишнината от рождението на принц Филип учредената от него младежка стратегия отбелязва някои от най-вдъхновяващите си доброволци.

Днешният ден – 5-ти декември, е преднамерено определен за признанието, защото на тази дата светът празнува Международния ден на доброволеца, написа actualno.com.

Момичето е отличено поради изключителната поддръжка за младежите посредством присъединяване си в интернационалната младежка програмата за личностно развиване.

„ За мен е привилегия да бъда един от 100-те доброволци към премията, които получават това скъпо самопризнание. С дейностите си досега съм съумяла освен да оказа помощ за развиването и популяризирането на програмата, а да модернизирам себе си и да натрупам потребен опит. Наградата на Херцога на Единбург има особено място в живота ми. Тя за пръв път ме сблъска с доброволчеството. Пет години по-късно не преставам да отстранявам от свободното си време, сила и старания в интерес на неправителствени организации, благотворителни начинания, Алумни общността на Наградата в България, както и университета, в който изучавам - University of Surrey “, съобщи за Actualno.com Румяна Ашкова.

За Румяна Ашкова приключението с премията на херцога на Единбург стартира през 2016 година, като участник на равнище „ Злато “ от Младежкия информационно-консултантски център „ МОГА “ в Смолян.

Тя е един от първите седем носители на златна премия в България през 2018 г, връчени в София.  Днес тя интензивно взе участие в активността на фондацията, ръководител е на Алумни клуба (общност на всички носители на наградата) – б. р.) в България.

Като доброволец благодарение на екипа на фондацията тя създаде тактика за пускане и разширение на Алумни общността в България. Същевременно учи Business management в University of Surrey в Гилфорд и до скоро работи като Сonsumer Marketing Traineе в Теленор. Участва в организирането на събитие за набиране на средства за програмата в партньорство с английското посолство. Подкрепя редица действия у нас, като споделя опита си, въодушевява и предизвиква присъединяване на младежи в нея. (

" Херцогът на Единбург и Кралският монетен двор поддържаха близки връзки в продължение на доста години, като принцът беше ръководител на Консултативния комитет на Кралския монетен двор от 1952 до 1999 година Ето за какво за нас беше наслаждение да създадем монета, отбелязваща наследството на този незабравим човек, и да подкрепим работата на благотворителната организация, като подарим 100 монети на 100 невероятни доброволци “, съобщи шефът на отдел „ Възпоменателни монети в Кралския монетен двор Клеър Макленън, представен от фондацията.

”Отдадеността на Румяна към Наградата е доказателство за това по какъв начин един младеж разпростира безкрайния си капацитет и се завръща, с цел да се отблагодари на общността със пристрастеност и увереност. Изглежда, че тя процъфтява в дълготрайната си доброволческа ангажираност с развиването на общността и набирането на средства. Тя в действителност е премията на програмата в България ", споделя Лилия Харизанова, изпълнителен шеф на фондацията у нас.

Вдъхновяващите доброволци се празнуват по целия свят: от Фиджи до Финландия и от Съединени американски щати до Уганда. Всяка година повече от един милион младежи стартират присъединяване си в тази стратегия по света, подкрепяни от съвсем 200 000 доброволци в 130 страни и територии. От началото, през 1956 година, до през днешния ден в нея са взели участие милиони хора. За последната година програмата у нас работи с повече от 160 младежи, които отделят по 1 час всяка седмица, с цел да бъдат доброволци. Наред с тях, младежите са подкрепяни от повече от 600 ментори в определените от тях действия, повече от 250 водачи и над 100 подготвени супервайзори и оценители.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР