Главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски пожела

...
Главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски пожела
Коментари Харесай

Минковски за комисионните на плувните национали

Главният управител на националния тим по плуване Кристиян Минковски пожела да разяснява информацията на “България днес”, че е изискал 30% от наградните фондове и наградите на състезателите от представителния отбор. Това се случва в общ чат с най-хубавите български състезатели в края на предходната година. Въпросното съревнование е Гран При Бургас, на което националните плувци реализираха доста мощни резултати, като Калоян Левтеров покрив “А” норматив за Олимпийските игри в Токио на 200 метра тил.

“30 % от наградния фонд е за треньорския екип”, гласи първото известие на Минковски в чата, което по-късно е изтрито.

Следващото предложение в часа гласи “Процент от наградния фонд е редно за треньорския екип, доктора и НПЛ. Давайте предложения”.

“Въпросният чат се случва по време на Гран При на Бургас предходната година. Аз съм самоизолиран в София по време на олимпийската подготовка в Бургас. След привършване на надпреварата в общия чат предлагам на състезателите част от наградия фонд да бъде разпределен сред треньорския щаб, доктора и НПЛ и чакам от тях оферти. След като на другия ден до обяд няма никакви оферти, запитвам дали има оферти и няма такива. Приключвам тематиката по този въпрос. Нито някой отговори на въпроса, нито на запитването, тъй че за мен тематиката е приключена”, разяснява пред Sportal.bg .

Той не пожела да разяснява моментната обстановка с трите позитивни допинг проби за “станозолол” на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, като единствено посочи, че сега Българска федерация плувни спортове прави свое вътрешно следствие, а Антидопинговата организация ще организира лично следствие по случая.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР