Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова коментира

...
Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова коментира
Коментари Харесай

Маркова: Всички говорят за Катрин

Главният управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова разяснява особено за страницата и уеб страницата на БФХГ представянето на българските гимнастички на шампионата Гран При в Киев (Украйна).

" Много съм удовлетворена от сполучливия старт на Катрин Тасева. С положителното си класиране тя влезе във веригата Гран При. Така на идващото съревнование България има право на две участнички и за Тие ще пътуват Катрин Тасева и Боряна Калейн. На Гран При в Киев Катрин получи първата си оценка 10 за компликация (за съчетанието с топка), което е доказателство, че сме съумели да създадем оптимално добре композициите й съгласно новия устав ", разяснява Маркова.

" Мои колежки непрестанно ме поздравяват и приказват за Катрин, за яркото й наличие на килима, споделят, че тя се отличава със личен жанр, което няма по какъв начин да не ме радва. Много съм щастлива от златния орден на Ерика Зафирова на топка в съпътстващия шампионат, тъй като тя се труди доста и се убеди сама, че работата и постоянството се награждават заслужено. Ерика се класира и за всичките четири финала и се подреди 4-а на бухалки и лента и 5-а на обръч, което е едно отлично показване ", добави Маркова.

" Специално приветствам Петя Борисова за бронзовия орден на лента, тъй като тя за първи път реализира подобен триумф на толкоз съществено и значимо съревнование. Освен това Петя игра и на още два финала - класира се 5-а на бухалки и 6-а на лента. Това е за оценка повече от отличен за нея, имайки поради какъв брой сериозна конкуренция имаше на шампионата ", съобщи Бранимира Маркова.

" Искам да отбележа, че Йоана Николова се върна в залата след травма и съумя да влезе във край (класира се 6-а на обръч), което беше доста значимо, с цел да продължи да работи със същата убеденост и хъс. Моите поздравления за упоритата работа на персоналния треньор на Йоана - Филипа Филипова, която беше и арбитър за България в този шампионат. Нашият спорт е подобен, че е доста значимо да имаме на съдийската маса авторитетни съдии, каквато е безспорно Филипа. Доволна съм от всички и особено доста благодаря за помощта и работата на моята дясна ръка в залата Силвия Стойнева. Искам да кажа на феновете на българската художествена гимнастика - ние можем доста повече и е въпрос на време да го покажем! ". приключи Маркова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР