Главният ловец на мишки на британското външно министерство, котката Палмерстън,

...
Главният ловец на мишки на британското външно министерство, котката Палмерстън,
Коментари Харесай

Главният котарак в британската дипломация подаде оставка

Главният ловджия на мишки на английското външно министерство, котката Палмерстън, подаде доброволна „ оставка ".

Котаракът е главният терминатор за мишките в английското външно министерство - сходно на доста от дипломатите, и той беше принудена да работи от у дома по време на пандемията COVID-19.
„ Изглежда, че и на него му е харесал живота отвън града и е решил да излезе в заслужена отмора ", се споделя в известието.
Съдейки по отчетите на сътрудниците от Министерството на външните работи, Палмерстън много обича да се катери по дърветата и да изследва ливадите към новия си дом.
Форин офис благодари на Палмерстън за упоритата му работа и му пожелава " забавен котешки живот на новото място ". Британското външно министерство разясни, че котката се любува на новия си живот в дома на един от своите чиновници.
" Той ще липсва на всички в Министерството на външните работи (сега мишките ни са по-малко). Пожелаваме му дълга и щастлива пенсия! ", написа непрекъснатият заместник-ръководител на английското външно министерство Саймън Макдоналд.

Взетият от лондонския подслон Батерси Палмерстън е кръстен на някогашния английски външен министър и министър председател Хенри Палмерстън. Котаракът е известна медийна фигура със личен акаунт в Туитър от над 105 000 почитатели. Черно-бялата котка неведнъж се е появявала на страниците на английски вестници с помощта на дръзкия си манталитет. Животното не един път е забелязвано в борби с неговия сътрудник, котката Лари, който служи като основен ловджия на мишки в резиденцията на английския министър председател на „ Даунинг стрийт ". Свидетели на борбите сред двете котки нормално са публицисти от локалните телевизионни канали, на които е разрешено да дежурят наоколо до кабинета на английския министър председател. Именно тези публицисти постоянно разгласяват фотоси на „ котешките борби " в интернет.

Свои котки с сметки в Туитър имат и други английски министри. Това е остаряла английска традиция - котки живеят в резиденции на английските владетели от XV век. От 1929 година те имат формален статут и заплата от 100 паунда годишно. Най-известната от тях през 20 век е котката Хъмфри, основен ловджия на мишки при Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Тони Блеър. Котката Хъмфри умря през 2008 година на 18 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР