Главният изпълнителният директор на Adidas Каспър Рорстед ще се оттегли

...
Главният изпълнителният директор на Adidas Каспър Рорстед ще се оттегли
Коментари Харесай

Време е за рестарт: Шефът на Adidas напуска

Главният изпълнителният шеф на Adidas Каспър Рорстед ще се отдръпна от поста си следващата година, а търсенето на негов правоприемник към този момент стартира, заяви в публично изказване производителят на спортно облекло, заяви abc News.

Рорстед, който е основен изпълнителен шеф от 2016 година, и Надзорният съвет на компанията „ реализираха взаимно единодушие “, че той ще съобщи функционалностите си през 2023 година като ще се ангажира и с плавното предаване на властта на своя правоприемник, гласи официалното съобщение.

„ След три години на предизвикателство, които бяха белязани от икономическите последствия от пандемията от COVID-19 и геополитическото напрежение, в този момент е точният миг да стартираме промяна на основен изпълнителен шеф и да проправим пътя за рестартиране “, сподели ръководителят на Надзорния съвет Томас Рабе в декларация.

Той благодари на Рорстед за „ огромните достижения “, които включват стратегическо препозициониране на компанията, доста разширение на нейните онлайн продажби и удвояване на продажбите в Северна Америка. Рабе означи, че компанията към този момент може да се концентрира върху главната си марка, откакто се освободи от TaylorMade, Reebok и CCM Hockey.

Последните години „ бяха белязани от няколко външни фактора, които разстроиха доста нашия бизнес “ и бяха нужни „ големи старания “, с цел да се оправим с тези провокации, разяснява Рорстед.

„ Ето за какво разрешаването на рестартиране през 2023 година е вярното нещо – както за компанията, по този начин и за мен персонално “, добави той.

Adidas губи позиции напоследък по отношение на главния си съперник Puma, изключително поради утежняване на продажбите в Китай. Компанията обаче е на правилен път като регистрира двуцифрен напредък на 85% ог пазарите си, съобщи Рорстед.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР