Главният изпълнителен директор на Тойота Акио Тойода ще се оттегли

...
Главният изпълнителен директор на Тойота Акио Тойода ще се оттегли
Коментари Харесай

„Тойота” с нов директор, Акио Тойода се оттегля след 13 години на поста

Главният изпълнителен шеф на „ Тойота " Акио Тойода ще се отдръпна като началник на компанията, учредена от неговия дядо. Това заяви автомобилният производител и разгласи, че водачеството ще поеме шефът на първокласната марка „ Лексус ". Именно той ще би трябвало да преведе компанията през процеса по бавното прекосяване към електрически транспортни средста.

53-годишният Коджи Сато ще поеме поста от 1 април, а Тойода ще бъде единствено ръководител на Борда на шефовете.

Лично последният разгласи името на наследника си и го аргументира с усилената му работа през последните години.

" Другото нещо, което ми харесва в него, е младостта му. Той би трябвало да насърчи смяната в ера, в която бъдещето е непредсказуемо и ръководителят би трябвало да продължи да стои на предна линия. Затова издръжливостта, силата и пристрастеността са незаменими. Да си млад, единствено по себе си, е основен фактор ", сподели Тойода.

Сато стартира своята кариера в „ Тойота " още през 1992 година, преди да се издигне в йерархията и да стане основен инженер на „ Лексус ".

Въпросът за това кой ще поеме компанията бе един от най-важните за вложителите през последните месеци, само че сегашният миг е изненада за всички. Под управлението на сегашния началник изглеждаше, че компанията не е склонна да прегърне просто по този начин електрическото бъдеще на колите. Самият Тойода твърди, че хибридната технология, която вкара с бестселъра " Приус ", е по-подходяща за доста водачи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР