Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Цзъ Чу, който

...
Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Цзъ Чу, който
Коментари Харесай

Шефът на ТикТок защитава приложението пред комисия на Конгреса на САЩ

Главният изпълнителен шеф на " ТикТок " (TikTok) Шоу Цзъ Чу, който ще свидетелства на следващия ден пред Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати, възнамерява да съобщи пред конгресмените, че онлайн приложението за шерване на къси видеоклипове, благосъстоятелност на основаната в Пекин компания " БайтДенс " (ByteDance), е " отдадено на отбраната на персоналните данни на своите консуматори и не е изложено на въздействието на държавното управление на Китай ", осведоми Асошиейтед прес.

Шефът на " ТикТок " се чака да отговори на въпроси на американски законодатели, свързани с въздействието, което обществената мрежа оказва върху по-младите консуматори и вероятните опасности за националната сигурност на Съединени американски щати, свързани с известната онлайн платформа, учредена от китайски бизнесмени.

Пред комисията на американския Конгрес Шоу Цзъ Чу ще се придържа към познатия сюжет, който включва изказвания, че " ТикТок " не зависи от основаната в Пекин корпорация " БайтДенс " и не дава на китайските управляващи информация за своите консуматори, отбелязва АП. Очаква се високопоставеният управител да призове управляващите в Съединени американски щати да не подхващат дейности за цялостна възбрана на онлайн приложението и да се откажат от настояването си китайските акционери в компанията, която ръководи " ТикТок ", да продадат дяловете си.

Главният изпълнителен шеф на софтуерната компания декларира, че възбраната на онлайн приложението в Съединени американски щати ще нанесе щета на стопанската система на страната и на представителите на дребния бизнес, които употребяват " ТикТок ", с цел да продават своите артикули, като в същото време ще ограничи конкуренцията на един " все по-концентриран пазар ".

" ТикТок " има към 150 милиона консуматори в Съединени американски щати, написа АП.

Според бележките, които шефът на софтуерната корпорация е подготвил за чуването си в Комисията по енергетика и търговия, проектите на притежателите на онлайн платформата да подсигуряват сигурността на данните на своите консуматори включват план на стойност 1,5 милиарда $, който планува информацията от " ТикТок " да бъде съхранявана на компютърни сървъри в Съединени американски щати, благосъстоятелност на американската корпорация " Оракъл " (Oracle). Предвижда се да бъде обещано правото на външни специалисти да ревизират " изходния код ", въз основата на който е основана онлайн платформата (набор от указания и изказвания, написани от програмист, употребяващ компютърен език за програмиране – бел. ред.).

" Нито една от другите софтуерни компании, които ръководят обществени мрежи или онлайн платформи за развлечение като " ТикТок ", не дава сходно равнище на достъп и бистрота ", споделя Шоу Цзъ Чу.

Роденият в Сингапур 40-годишен предприемач е безапелационен: " Позволете ми да заявя изрично: " БайтДенс " (компанията, която има " ТикТок " - бел. ред. ) не е сътрудник на Китай или на някоя друга страна ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР