Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Зи Чу заяви пред

...
Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Зи Чу заяви пред
Коментари Харесай

CEO-то на TikTok: Служителите на ByteDance в Китай все още имат достъп до някои американски данни

Главният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Зи Чу съобщи пред американските законодатели през днешния ден, че основаните в Китай чиновници на компанията майка зад приложението – ByteDance към момента могат да имат достъп до някои американски данни от приложението, само че добави, че това няма да е по този начин, откакто бъде приключен проектът за понижаване на риска, наименуван „ Проект Тексас “.

Размяната на отзиви е значима, тъй като визира същността на опасенията на американските чиновници по отношение на собствеността на TikTok, а също по този начин демонстрира какъв брой комплицирано и дълготрайно може да бъде отделянето на приложението от китайската му компания майка.

Законодателите и чиновниците на разузнаването на Съединени американски щати се притесняват, че данните на американските консуматори могат да попаднат в ръцете на китайското държавно управление посредством ByteDance. Това е по този начин, тъй като китайското законодателство разрешава на държавното управление да получава вътрешна информация от основани там компании за хипотетични цели, свързани с националната си сигурност, оповестява CNBC.

По време на дълго чаканите показания на Шоу Зи Чу пред Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите републиканецът Боб Лата от окръг Охио, попита Чу дали някой чиновник на ByteDance в Китай сега има достъп до американски данни.

„ След приключването на плана „ Тексас “ отговорът ще е „ не “. Днес към момента има някои данни, които би трябвало да изтрием. “

отговори Чу

По-късно по време на чуването, в замяна на реплики с републиканеца Тим Уолбърг от щата Мичиган, Чу отхвърли че TikTok споделя американски данни с Китайската комунистическа партия, като съобщи, че TikTok е „ частен бизнес “, който, сходно на доста други, разчита на „ световна работна мощ “.

В отговор на молба за коментар предходната седмица по отношение на забележка, направена в публикация на Wall Street Journal, че TikTok съставлява китайска шпионска интервенция, представител на TikTok съобщи в изказване, че в изказванието няма нищо правилно.

Говорителят добави:

„ От октомври 2022 година всички нови данни за потребителите от Съединени американски щати се съхраняват извънредно в Oracle Cloud Environment, като предпазените данни са изцяло недостъпни за което и да е непознато държавно управление. Тези данни се ръководят извънредно от U.S. Data Security – дъщерно сдружение на TikTok, формирано от американски жители, ръководено и намиращо се в Америка, чиято единствена цел е да пази ползите на националната сигурност на Съединени американски щати посредством отбрана на данните на американските консуматори и попречване на външни операции на нашите системи. “

От TikTok обявиха през днешния ден, че планът „ Тексас “ към този момент е в деяние, само че има доста стъпки до неговото довеждане докрай. Това включва заличаване на данни от сървърите на TikTok в Сингапур и Вирджиния – развой, който стартира предходната седмица. Данните на тези сървъри са такива, че теоретично към момента могат да бъдат налични от основаните в Китай чиновници на ByteDance за момента.

Според TikTok след изтриването на тези данни чиновниците към този момент няма да имат достъп до данните на американските консуматори на приложението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР