Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск показа прототип на

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск показа прототип на
Коментари Харесай

Запознайте се с Optimus - хуманоидният робот на Мъск, който ще трансформира цивилизацията

Главният изпълнителен шеф на " Tesla " Елон Мъск сподели първообраз на своя хуманоиден робот " Оптимус ", като предвижда, че компанията му ще може да създаде милиони и да ги продава на цена под 20 хиляди $.

Мъск съобщи, че чака " Tesla " да бъде подготвена да приема поръчки за робота след три до пет години. Според него един ден той ще стане част от всекидневието на милиони хора и ще " трансформира цивилизацията ", като построи " бъдеще на обилие ", в което бедността ще е изчезнала.

Прототипът беше показан в Калифорния, където се организира годишната конференция на " Тесла ". Роботът беше избутан на сцената от трима служащи на компанията и едвам успяваше да помаха на публиката, написа изданието " Financial Times ".

WATCH: Elon Musk unveils Optimus robot during Tesla`s AI Day 2022
— Bloomberg (@business)
Въпреки това най-големият бизнесмен в Съединени американски щати - Мъск, изглеждаше несмущаван от сериозните ограничавания на горещо предстоящата проява на робота, като вместо това съобщи, че хардуерът на робота е непосредствен до този, който неговата компания за електрически коли ще пусне за всеобщо произвеждане.

Той включва 28 особено създадени задвижващи механизми за ръководство на придвижванията на робота, фино, лъскаво железно тяло и акумулаторна батерия, която може да зарежда робота в продължение на през целия ден.

Мъск съобщи, че до няколко седмици той ще може да извършва и ще осъвършенства и други функционалности като вървене.

На събитието в Калифорния обаче беше показан и различен робот, който инженерите на " Tesla " са основали, употребявайки подготвени елементи от други компании. Той може да извършва елементарни задания като да върви, да придвижва кутии и да полива растения. Не е ясно обаче дали машината се ръководи отдалечено, или се движи под личен надзор.

Teslas Bot is going to remove the utterly most painful repetitive tasks in every industry. It’ll make things super efficient. I can only imagine how much efficiency the production line at Tesla will become.
— Tesla Owners Silicon Valley (@teslaownersSV)
" Нашата цел е да създадем приложим човешки робот допустимо най-бързо ", сподели Мъск.

Демонстрацията на продукта се състоя повече от година, откакто предприемачът за първи път разкри, че " Tesla " възнамерява да сътвори хуманоидни роботи, които да могат да извършват необятен набор от задания в дома и на работното място.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР