Главният изпълнителен директор на Старбъкс (Starbucks) Лаксмън Нарасимхан съобщи в

...
Главният изпълнителен директор на Старбъкс (Starbucks) Лаксмън Нарасимхан съобщи в
Коментари Харесай

Шефът на Starbucks ще работи всеки месец по половин ден в някое от кафенетата си

Главният изпълнителен шеф на " Старбъкс " (Starbucks) Лаксмън Нарасимхан заяви в документално изказване до чиновници на международната верига кафенета, че всеки месец ще работи по половин ден в някое от заведенията на корпорацията, съобщи Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Нарасимхан публично оглави " Старбъкс " в понеделник, а през днешния ден се чака да управлява годишното заседание на акционерите на сдружението. Той се причисли към компанията през октомври предходната година и месеци наред учеше нейния бизнес модел. Това включваше и образование в продължение на 40 часа за бариста (специалист в региона на приготвянето и представянето на питиета от кафе), при което Нарасимхан обличаше фамозната зелена престилка, която носят някои от чиновниците в кафенетата на " Старбъкс ", отбелязва Си Ен Би Си.

Междувременно чиновници на веригата и синдикалисти проведоха митинг пред централата на корпорацията, в американския град Сиатъл. Те стачкуваха против опитите на управлението й " да разбие ", по техни думи, профсъюзните им организации, заяви Ей Би Си.

Организаторите на митинга оповестиха, че чиновниците в над 100 търговски обекта на веригата в 40 американски града са взели участие в трудовите митинги, само че корпорацията оспорва посочения им мащаб. " Старбъкс " заяви, че " съвсем всички от обектите й са останали отворени ", само че не посочи какъв брой са били затворени заради стачните дейности.

В края на ноември предходната година " Старбъкс " разгласи, че затваря комерсиалния си обект в Сиатъл, родният град на веригата, където чиновниците й сътвориха първия си синдикат.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР