Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова

...
Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Siemens България Боряна Манолова с нова регионална роля

Главният изпълнителен шеф на Siemens България доктор инж. Боряна Манолова ще поеме нова районна роля, оповестиха от компанията.

От 1 януари 2020 година тя ще съставлява бизнес ползите на Siemens и в Северна Македония. Новината бе оповестена от районния клъстър с водеща страна Австрия, част от който е и Siemens България.

"За мен това решение е самопризнание за високия професионализъм и добра известност, на която Siemens България се радва в границите на световната компания. Гордеем се с обстоятелството, че към този момент над 140 години способстваме за софтуерния прогрес на страната ни, предоставяйки технологии, решения и услуги от международна класа и изграждайки трайни, взаимноизгодни партньорства с български компании ", уточни доктор инж. Манолова.

Боряна Манолова е основен изпълнителен шеф на Siemens България от 2009 година До поемането на управлението на софтуерния водач в България тя има дълготраен опит в частния и публичния бранш. В началото на кариерата си работи в Националната организация по заетостта в Русе, а по-късно и като районен управител на Агенцията за задгранични вложения. От 1998 година до 2007 година е изпълнителен шеф на шведската компания за пътно-строително съоръжение "Атлас Копко Лифтън ", а от 2007 година до 2009 година основава и ръководи личен бизнес в областта на енергетиката.

Боряна Манолова е магистър по електротехника и по мениджмънт и фирмено ръководство. През 2014 година пази докторска степен по специалността „ Електроснабдяване и електрообзавеждане” в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев”. Завършила е курсове за водачество и предприемачество в Bocconi, Италия, и INSEAD, Франция.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е световен софтуерен водач, чието име е знак на софтуерно съвършенство, нововъведение, качество, надеждност и световно наличие в продължение на 170 години. Компанията развива активност в над 200 страни, най-вече в областта на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията. Siemens е водещ снабдител на офшорни вятърни турбини, турбини с смесен цикъл за произвеждане на електрическа енергия и решения за транспорт на мощности, както и водач в региона на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за индустрията. Компанията е и водещ снабдител на здравно съоръжение за образна диагностика, както и в областта на лабораторната диагностика и клиничните осведомителни системи.

Siemens България е част от Siemens AG - международен водач в производството на новаторски артикули, технологии и решения в областта на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. В България компанията участва към този момент 138 години и е тясно обвързвана с някои от най-значимите механически нововъведения в страната от Освобождението до наши дни. Част от структурата на Siemens в България са 2 способени центъра - в областта на сградните технологии и енергетиката, както и фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение в гр. Правец. Като част от философията си компанията се стреми не просто да доставя новаторски и надеждни артикули и услуги за клиентите си в България, само че и да построява необятна мрежа от български фирми-партньори и да основава добавена стойност, споделяйки ноу-хау и водещи бизнес практики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР