Главният изпълнителен директор на Pfizer се опита да успокои ваксинационните

...
Главният изпълнителен директор на Pfizer се опита да успокои ваксинационните
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Pfizer очерта идеалното бъдеще

Главният изпълнителен шеф на Pfizer се опита да успокои имунизационните скептици с концепцията, че бустерните ваксини за Covid-19 могат да се поставят единствено един път годишно – вместо на всеки няколко месеца. Същевременно той нападна най-гласните антиваксъри като „ нарушители “, които „ печелят от разпространяването на дезинформация. ”

В поредност от изявленията за израелски телевизионни канали Алберт Бурла сподели, че „ не би било добър сюжет “, в случай че хората получават бустери на всеки четири до пет месеца.

„ Надявам се [е], че ще имаме ваксина, която ще би трябвало да си биете един път годишно “, сподели той пред новините на Channel 12 в събота.

Бурла твърди, че е по-лесно да се продаде концепцията и „ по-лесно хората да запомнят “, в случай че имунизацията се изисква единствено един път годишно, наричайки това „ идеална обстановка “ от „ позиция на публичното здраве “.

Веднъж годишно е по-лесно да убедиш хората да го създадат.

„ Търсим да забележим дали можем да създадем ваксина, която да покрива Омикрон и да не не помни другите разновидности и това може да бъде решение “, добави основният изпълнителен шеф, като уточни, че такава ваксина може да се създава всеобщо от март.

В настрана изявление за новините на Channel 13 Бурла призна, че има „ доста малцинство “ от хора, които се двоумят да одобряват имунизацията. В рамките на тази група основният изпълнителен шеф на фармацевтичния колос, който завоюва над 21 милиарда $ единствено през 2020 година – посочи „ дребното малцинство от хора, които печелят от разпространяването на дезинформация “, като гневно ги нападна като „ нарушители “.

" Милиони хора починаха поради тях, този дребен брой нарушители ", съобщи той.

На фона на световното разпространяване на разновидността Омикрон, страните все по-често предлагат четвърта доза ваксина против Covid-19 за „ усилване “ на имунната система.

Вече едно от най-ваксинираните места в света, Израел беше измежду първите, които утвърдиха втория бустер, за който съгласно ранните изследвания беше открито, че е значително неефикасен за попречване на нови инфекции. След като бяха въведени четвърти дози, Израел записва най-високия си дневен брой нови случаи на Covid-19 тази седмица.

Както Световната здравна организация, по този начин и регулаторът на медикаментите на Европейски Съюз, Европейската организация по медикаментите, преди този момент предупреждаваха против несъразмерната приложимост на бустери, въпреки и по разнообразни аргументи.

СЗО прикани за по-равномерно систематизиране на дозите ваксини по света, като отбелязва, че някои народи се движат напред с трети и четвърти ваксини преди доста от по-бедните страни да получат първата си.

Междувременно EMA уточни евентуални неподходящи резултати от бустерите, предупреждавайки, че многократните имунизации за къс интервал от време могат в последна сметка да доведат до „ проблеми с имунния отговор “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР