Главният изпълнителен директор на италианската енергийна компаня Ени (ENI) Клаудио

...
Главният изпълнителен директор на италианската енергийна компаня Ени (ENI) Клаудио
Коментари Харесай

Италия очаква Газпром да възобнови доставките до края на седмицата

Главният изпълнителен шеф на италианската енергийна компаня " Ени " (ENI) Клаудио Дескалзи съобщи, че чака прекъсването на съветските газови потоци към компанията да бъде позволено до края на тази седмица, като сподели, че това е породено от регулаторни проблеми в Австрия, а не от геополитика, съобщи Ройтерс.

Русия понижи доставките на газ за Европа, откогато Западът наложи наказания поради нахлуването на Москва в Украйна през февруари, което провокира необятна енергийна рецесия.

В края на предходната седмица от Газпром обявиха, че са спрели преноса през Австрия, който доближава до Италия, поради регулаторни промени наложени от Виена и че работят по отстраняването на зародилите въпроси.

Дескалзи през днешния ден съобщи, че спадът в потоците от " Газпром " през входната точка Тарвизио в Северна Италия, маркиран в събота, " няма безусловно нищо общо с геополитически фактори ".

„ Това се дължи на обстоятелството, че Газпром ще би трябвало да заплати парична гаранция за превозването на газ от Австрия до Италия, която не е съществувала преди “, сподели той, добавяйки, че гаранцията възлиза на 20 милиона евро (19,6 милиона долара).

" Ени " ревизира дали италианската група може да размени Газпром или австрийския оператор за физическото предаване на съветското гориво, което към този момент е в Австрия, сподели той.

Въпреки последното прекъсване, доставките на газ за Италия надвишиха вътрешното ползване, позволявайки на някои търговци да продават газ отвън страната, възползвайки се от по-високите цени в холандския газов хъб " Ти Ти Еф " (TTF), сподели Дескалзи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР