Главният изпълнителен директор на гръцката компания за кисело мляко Chobani,

...
Главният изпълнителен директор на гръцката компания за кисело мляко Chobani,
Коментари Харесай

Турският бизнесмен, който накара американците да се влюбят в киселото мляко

Главният изпълнителен шеф на гръцката компания за кисело мляко Chobani, Хамди Улукая, разпространява гръцкото кисело мляко за идващото потомство консуматори, написа. Сега неговата компания публично е подала в началото обществено предложение, с цел да бъде листвана на борсата Nasdaq.

Чобани трансформира едно от типичните балкански ястия в съществена част от американската диета, създавайки съвременен и здравословен имидж на млечния артикул.

Улукая е турски предприемач, който основава компанията си през 2005 година в северната част на щата Ню Йорк. Той принадлежи към семейство кюрдски млекопроизводители, които са родом от село Илич в провинция Ерзинджан.
 Японската
Японската " Мейджи " ще влага в държавната компания за кисело мляко " Ел Би Булгарикум "

За японците киселото мляко е знак на България

Улукая имигрира в Америка през 1994 година, с цел да посещава учебно заведение. Малко повече от десетилетие по-късно той взема решение да стартира своя бизнес с кисело мляко в район на страната, в който господства промишлеността още от 1800 година насам. Компанията му бързо се " катери " до върха на промишлеността, достигайки 1 милиард $ продажби през 2012 година Сега компанията има бази в Ню Йорк, Айдахо и Австралия.

Наскоро компанията показа първичните си документи поверително в Комисията по скъпите бумаги и тържищата и източници разясниха пред Reuters, че IPO може да оцени компанията на 10 милиарда $.

Chobani дава на всички чиновници на цялостен работен ден дял в компанията
 Българското кисело мляко и саламуреното сирене може да станат предпазени артикули
Българското кисело мляко и саламуреното сирене може да станат предпазени артикули

Към момента в европейския указател влизат общо 8 продукта от страната

Бизнесменът въведе стратегия за бонуси за чиновниците през 2016 година, която разрешава на всеки един от 2000-те чиновници на цялостен работен ден да имат дял в компанията. Техните акции сега съставляват общо 12,5% дял в компанията за кисело мляко.

Улукая е признаван тъкмо толкоз за корпоративната конструкция на компанията, колкото и за триумфа си в промишлеността за храни и питиета. Компанията работи за включване на едва показани хора измежду работната си мощ, като почти 30 % от нейните чиновници са имигранти и бежанци. Чобани ангажира преводачи и други експерти, с цел да помогне на хората да се интегрират в компанията.

" Изградих нещо, което в никакъв случай не съм предполагал, че ще има подобен триумф, само че не мога да си помисля, че Chobani ще съществува без всички тези хора ", сподели турският основен изпълнителен шеф пред New York Times, " Сега чиновниците работят за построяването на компанията повече и в същото време построяват своето бъдеще ", споделя още Улукая.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР