Главният изпълнителен директор на германския автомобилен производител „Ауди” – Руперт

...
Главният изпълнителен директор на германския автомобилен производител „Ауди” – Руперт
Коментари Харесай

Заради „Дизелгейт”: Арестуваха главния изпълнителен директор на „Ауди”

Главният изпълнителен шеф на немския авто производител „ Ауди” – Руперт Щадлер, е задържан, оповестиха от компанията майка „ Фолксваген”.

Той е най-високопоставеният чиновник, арестуван досега във връзка със абсурда с нездравословните излъчвания „ Дизелгейт”, който хвърли в рецесия „ Фолксваген”. „ Потвърждаваме, че господин Щадлер е задържан тази сутрин”, сподели представител на „ Фолксваген”, представен от Би Би Си.

Прокуратурата в Мюнхен разгласи, че основният изпълнителен шеф е арестуван поради опасенията, че може да попречи на провеждащото се следствие по абсурда. Очаква се до сряда той да бъде разпитан.
„ Фолксваген ” карали маймуни да дишат изгорели газове Целта на опита била да се ревизира токсичността на дизеловите излъчвания
Миналия месец компанията призна, че още 60 000 автомобила „ Ауди” от моделите А6 и А7 с дизелови мотори имат проблеми със софтуера за нездравословните излъчвания.

Тези коли са отвън към този момент изтеглените 850 000 предходната година от дъщерната компания на „ Фолксваген”, за които се оказа, че единствено част от тях се нуждаят от трансформация.

Скандалът „ Дизелгейт” избухна през септември 2015 година „ Фолксваген” призна, че близо 600 000 коли, продадени в Съединени американски щати, са оборудвани с устройства, които манипулират тестванията за нездравословните излъчвания.
2.1 млн. коли на " Ауди " също лъжат за нездравословните излъчвания Шефовете на развойната активност в подразделенията на "Фолксваген " са краткотрайно отстранени
Компанията разгласи, че е конфигурирала програмен продукт в 11 милиона дизелови коли в целия свят, който схваща по кое време се организират тестванията и понижава нездравословните излъчвания.

На процедура при каране на пътя тяхното равнище би било доста по-високо – до 40 пъти повече от измерените стойности в лаборатория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР