Главният изпълнителен директор на Газпром заяви, че глобалното търсене на

...
Главният изпълнителен директор на Газпром заяви, че глобалното търсене на
Коментари Харесай

Газпром: Газът в Европа може да поскъпне с още 50% през есента и зимата като надхвърли 4000 долара за 1000 куб. м

Главният изпълнителен шеф на " Газпром " съобщи, че световното търсене на съветски природен газ е спаднало с 40 милиарда куб. м
Цената на газа в Европа може да надвиши 4000 $ за 1000 кубически метра през тази есен и зима, съобщи в сряда изпълнителният шеф " Газпром " Алексей Милер, представен от съветските организации ТАСС и РИА Новости.

Милер уточни, че цената на газа се повишава на газовите тържища и на газовите центрове. Той означи, че " в случай че актуалните пазарни трендове продължат ", цените на газа могат да доближат връх от 4000 $, освен това " съгласно консервативна оценка ".
Трябва да се има поради, че сходна цена на газа в долари за 1000 кубически метра се равнява на към 375-385 евро за мегаватчас при настоящите равнища на парите сред щатската и единната европейска валути.
Към 15.00 часа българско време октомврийските фючърси на нидерландския газов хъб се търгува на равнища към 251 евро за мегаватчас или към 2600 $ за 1000 кубически метра.

Миналия петък (26-и август) газовите TTF фючърси доближиха ценови връх от 342 евро за мегават час – тъкмо под рекордния пик от 345 евро, доближи за малко на 7-и март тази година.
Главният изпълнителен шеф на " Газпром " също по този начин съобщи, че световното търсене на съветски природен газ е спаднало с 40 милиарда кубически метра от началото на 2022 година От това количество съвсем 30 милиарда куб. метра, или 73%, са в следствие от глобите, наложени от Европейския съюз. Междувременно " Газпром " е нараснал износа на съветски газ за Китай с 60%, уточни още Милер.
Според него приходите на съветския енергиен колос за 2022 година ще бъдат " доста по-високи " от предходната година. Милер добави, че " Газпром " приготвя " рекордни оперативни ресурси от газ " за вътрешни цели за зимата.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР