Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали коментира раздялата

...
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали коментира раздялата
Коментари Харесай

Доменикали коментира напускането на Биното

Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали разяснява раздялата на Матиа Биното с Ферари и изясни, че за Скудерията “второто място не е задоволително ”. Самият Доменикали напусна Ферари през април 2014 поради “слабото начало на сезона ” на отбора, по думите му тогава.

“Когато се класираш на второ място с Ферари, това несъмнено е незадоволително - изясни Доменикали. - Не желая да встъпвам в динамичността на работата на отбора, само че искам всичко най-хубаво на Матиа за бъдеще. ”

Вече се появи информация, че интерес към Биното има от няколко тима във Формула 1 - Мерцедес и Алпин, както и от Заубер, който от 2026 стават заводския отбор на Ауди в международния шампионат.
 Ферари заплаща 1,5 милиона $ на Биното Ферари заплаща 1,5 милиона $ на Биното
“Аз бях в същата обстановка като Биното преди доста години и мога единствено да му кажа, че би трябвало да остане фокусиран и да има вяра в себе си - добави Доменикали. - И несъмнено, уповавам се, че във Ферари ще намерят вярното решение, с цел да продължат огромното си завръщане в челото, защото преди две години бяха доста обратно. Формула 1 има потребност от мощен Ферари, мощен тим със мощни водачи, с цел да се борят с другите. ”
 Биното продължава да работи, Васьор отказал на Ферари? Биното продължава да работи, Васьор отказал на Ферари?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР